• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juniori: Mi smo šampioni!

Selektor Vladimir Jovanović izrazio je očekivanje da će ovi igrači nastaviti da se razvijaju i da će jednog dana postati članovi "A" tima.

 Juniori: Mi smo šampioni!  Izvor: MONDO

Naporan rad i izvanredno ponašanje igrača tokom prethodna dva mjeseca, rezultirali su osvajanjem titule juniorskog prvaka Evrope, na šampionatu u Francuskoj.

Selektor "orlića" Vladimir Jovanović rekao je u ponedeljak, poslije svečanog dočeka na aerodromu "Nikola Tesla", da su se svi momci profesionalno ponašali na terenu i van njega i ispunjavali sve dogovoreno.

"Imali smo i teških trenutaka, ali smo poslije dva poraza pokazali da imamo i kvalitet i karakter. Napredovali smo iz utakmice u utakmicu, da bi na kraju osvojili šampionat", istakao je Jovanović.

Trener juniora izrazio je očekivanje da će ovi igrači nastaviti da se košarkaški razvijaju i da će jednog dana postati članovi "A" tima.

"Posebno mi je drago što sam opravdao očekivanja selektora Dušana Ivkovića, koji mi je ukazao povjerenje da vodim ovaj tim. Mislim da sam mu na najbolji način uzvratio", dodao je Jovanović.

Centar FMP Železnika, Dejan Musli, ponovo je bio jedan od predvodnika generacije.

"Naporno smo radili dva mjeseca i taj trud nam se isplatio. Imali smo malih oscilacija tokom turnira, ali smo sve to prevazišli, psihološki se vratili i osvojili zlatnu medalju, što je najbitnije".

Krilo Crvene zvezde Lazar Radosavljević podsjetio je da su "orlići" još jednom dokazali da su najbolji u Evropi.

Oni su 2007. na Kritu takođe postali šampioni kontinenta, ali tada u konkurenciji igrača do 16 godina, pod vođstvom trenera Dragana Vaščanina.

"Imali smo loših trenutaka, ali smo se brzo izvukli iz toga i vratili se na svoju prepoznatljivu igru. Odbranili smo titulu osvojenu prije dve godine, što nam je i bio cilj. Atmosfera u ekipi je bila fenomenalna, svi su dali sve od sebe i mislim da smo zaslužili ovaj uspjeh", zaključio je Radosavljević.

Poslije jedanaestog mjesta mlade reprezentacije i titule juniora, u četvrtak u Litvaniji počinje i EP kadeta. Srbija će igrati u D grupi, sa Ukrajinom, Letonijom i Francuskom.

Kada se i to takmičenje završi, na red dolazi Evrobasket seniora u Poljskoj, kao kruna ljeta.

(FoNet/MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC