• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Marko Marinović u Valensiji

"Njemu je velika čast što će se vratiti u ACB ligu, najkvalitetniji nacionalni šampionat u Evropi", rekao je za MONDO menadžer Goran Ristanović.

 MONDO: Marko Marinović u Valensiji Izvor: MONDO

Dosadašnji plejmejker Crvene zvezde, Marko Marinović, poslije solidne povratničke sezone na srpskoj košarkaškoj sceni, ponovo odlazi u Španiju.

Marinović je u utorak potpisao jednogodišnji ugovor sa Valensijom (do ovog ljeta klub se zvao Pamesa), gdje će popuniti poziciju upražnjenu odlaskom Vuleta Avdalovića u Alikante.

"Marko je već odigrao dvije sezone u Španiji, jednu u Đironi i jednu u Menorki. Njemu je velika čast što će se vratiti u ACB ligu, najkvalitetniji nacionalni šampionat u Evropi", rekao je za MONDO Goran Ristanović, direktor menadžerske agencije Olsta.

Marinović (26 godina, 183 centimetra) je sa Zvezdom imao ugovor na "jednu plus jednu" sezonu, ali je iskoristio opciju da napusti klub, iako je bilo ozbiljnih razgovora o ostanku.

Prethodne sezone u NLB ligi je bilježio 10,3 poena, 3,0 asistencije i 2,4 skoka po utakmici, dok je u Evrokupu imao učinak od 10,4 poena, 4,4 asistencije i 3,1 skok.

Zvezda nije osvojila nijedan trofej, ali je igrala finale plej-ofa Superlige Srbije, finale Kupa Radivoja Koraća, polufinale NLB lige i plasirala se među 16 najboljih u Evrokupu.

"Proveo sam divnih godinu dana u Crvenoj zvezdi i sa velikom sjetom opraštam se od kluba. Nije mi lako, ali sam profesionalac i moram dalje. Zahvalan sam ljudima u klubu, rastali smo se na najljepši mogući način i ne isključujem mogućnost da se jednog dana vratim u Zvezdu. Drago mi je da će, bez obzira ko bude trener, crveno-bijeli imati jak tim jer kostur ekipe ostaje. Još jednom, svima u Zvezdi dugujem veliku zahvalnost", rekao je Marko Marinović za klupski sajt.

Osim Marinovića, ovog ljeta klub su napustil i Andre Ovens koji je otišao u turski Turk Telekom i Filip Šepa koji je pojačao vršačke Lajonse.

Marinović će u Valensiji biti saigrač Kosti Peroviću, a u timu Nevena Spahije za narednu sezonu nalaze se još Amerikanci Rol Maršal i Šemond Vilijams, Francuzi Floran Pjetrus i Nando De Kolo, Australijanac Mat Nilsen, Turčin Ermal Kučo, talentovani Španac Viktor Klaver...

Valensija će se takmičiti u kvalifikacijama za Evrokup, prvi rival joj je belgijski Mons.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC