• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (kvalifikacije): Francuzi mogu bez Parkera

Reprezentacije Francuske i Bosne i Hercegovine pobjedama su započele dodatne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

 EP (kvalifikacije): Francuzi mogu bez Parkera Izvor: MONDO

Francuzi su već u prvom kolu odradili "pola posla", pošto su u Kaljariju, poslije produžetka, savladali Italiju rezultatom 80:77 (66:66).

Gosti su vodili većim dijelom utakmice, ali su u dodatnih pet minuta morali da se "čupaju", kada je Italija postigla prvih pet poena i povela 71:66.

U odsustvu povrijeđenog Tonija Parkera, po 20 poena ubacili su Floran Pjetrus i Nikola Batum, dok je Boris Diao postigao 15. Pjetrus je imao osam, a Batum sedam skokova.

Marko Belineli, nedavno "trejdovan" iz Golden Stejt Voriorsa u Toronto, predvodio je "azure" sa 26 poena, dok je njegov novi klupski drug, Andrea Barnjani, stao na deset poena.

Bosna i Hercegovina u Varzimu je bila bolja od Portugala - 62:56, uz 15 poena Nihada Dedovića i 14 Ratka Varde.

Za BiH nastupila su dvojica prvotimaca Crvene zvezde. Milan Milošević za osam minuta je zabilježio poen, tri skoka i tri izgubljene lopte, a Elmedin Kikanović jedan poen i jedan skok za četiri minuta.

Takmičenje se nastavlja u subotu, mečevima BiH - Belgija i Francuska - Finska, kada bi as San Antonio Sparsa trebalo da se vrati u tim "trikolora".

Iz dvije grupe od po tri tima dalje idu samo pobjednici, koji će u dvije utakmice (kod kuće i u gostima) odlučiti ko će na Evrobasketu igrati u grupi B sa Rusijom, Njemačkom i Letonijom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC