• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Pešić (još) nije zvanično odbio Zvezdu

Dok se čeka pismeno "NE" od Pešićevog menadžera, u klubu tvrde da još nije fer da se traži novi trener. Ipak, sve glasnije pominje se Karlo Rekalkati.

 MONDO: Pešić (još) nije zvanično odbio Zvezdu Izvor: MONDO

"Sada je kasno. Želio sam da nastavim da radim, ali više ne vidim sebe u Crvenoj zvezdi. Mogu da pokušam da pomognem u angažovanju novog trenera..."

Ovo su samo neke od rečenica, koje je prethodnih dana izrekao Svetislav Pešić medijima i koje nedvosmisleno ukazuju na to da je njegovo vrijeme na Malom Kalemegdanu završeno.

Ipak, MONDO saznaje da do četvrtka popodne, u 15.30, Svetislav Pešić nije pismeno, preko svog menadžera Lućana Kapikjonija, odbio zvaničnu ponudu Crvene zvezde o nastavku saradnje, koja je Kapikjoniju elektronskom poštom poslata u srijedu ujutru.

Generalnom menadžeru Zvezde, Milanu Opačiću, u razgovoru Pešić jeste rekao: "NE", ali je uprava crveno-bijelih odlučila da potvrdi razlaz tek onda kada (ili ako) dobije odrečan odgovor u pisanom obliku.

U četvrtak, oko 15.30, Opačiću se na telefon javio Kapikjoni i prvi operativac Zvezde od njega je zatražio odgovor: "DA" ili "NE", jer vrijeme ističe i približava se start priprema ekipe za novu sezonu.

Umjesto toga, uslijedilo je još nekoliko pitanja, među kojima je i ono: "Kako će Zvezda obezbijediti novac sada, kada nema ni predsjednika?"

S obzirom na to da je Skupština kluba zakazana za 2. septembar, a na njoj su moguća sva tri epiloga: odbijanje Vučićevićeve ostavke, povlačenje ostavke i izbor novog predsjednika, u Crvenoj zvezdi će insistiranje na takvoj vrsti odgovora razumjeti kao "NE", jer je za klub neprihvatljivo da se Pešićeva odluka prolongira narednih mjesec dana i da možda poslije svega klub bude odbijen.

Ipak, u Zvezdi tvrde da još ne razmatraju mogućnost angažovanja novog trenera.

"To ne bi bilo fer prema gospodinu Pešiću, ali ni prema tim ljudima... Nadam se da će Crvena zvezda do narednog ponedeljka imati trenera", izjavio je Opačić.

ULTIMATUM NIJE BIO RJEŠENJE



On je objasnio da rad koji je započeo Pešić, njegovo ime i stručnost, jesu dovoljni razlozi da se na konačan odgovor čeka ovoliko dugo, ali i da nije moguće čekati dovijeka.

"Mogli smo u startu da presječemo i damo takvom treneru 24 časa da se odluči, ali to nije bilo pravo rješenje. Pročitao sam, dok sam boravio u Americi, da je izjavio kako želi da nastavi da radi u Zvezdi. Ko bi normalan u tom trenutku rekao: uzmi ili ostavi?! U novembru ćemo moći da kažemo da li smo tada pogriješili ili ne, ali vjerujemo da su razlozi zbog kojih su se pregovori odužili - ispravni", pojasnio je Opačić.

On se nasmijao na pitanje: "Da li je problem Pešićevog dvoumljenja to što trener želi da bude i menadžer kluba, odnosno da preuzme Opačićeve ingerencije?" Ta spekulacija se nedavno proširila košarkaškim krugovima.

"Ako bi taj problem bio iznijet bilo kome i bilo kada, ja bih se iste sekunde povukao, radio bih kao sekretar u klubu, samo da Pešić bude trener", rekao je Opačić.

"Da je to razlog, bio bi riješen za nekoliko sekundi".

U međuvremenu, vjerovatno i zbog toga što imaju zajedničkog menadžera (Kapikjonija), Pešićev kolega, Italijan Karlo Rekalkati pominje se kao moguće rješenje u slučaju da na faks Zvezde stigne pismena zahvalnica od Karija. Djeluje kao nemoguća opcija da Zvezdu preuzme selektor Italije, ali...

Nije li prije godinu dana djelovalo nemoguće da Zvezdu sa četvoricom potpisanih igrača preuzme trener svjetskih i evropskih šampiona, klupskih prvaka Evrope?

Opačić je naglasio i sledeće:

"Apsolutno je netačno da je razlog eventualnog Pešićevog odlaska - novac. To želim da naglasim. Uslovi koji su mu ponuđeni nisu zacementirani i rečeno je da su naknadni dogovori mogući".

Pa, šta je onda razlog višemjesečnog Pešićevog premišljanja?

"Volio bih da je razlog taj da on svojim nećkanjem želi da izazove reakciju ljudi, koji bi mogli da pomognu Zvezdi da se obezbijedi sve što je zacrtano za narednu sezonu, ali nisam sto odsto siguran da je to razlog", kaže Opačić.

Moglo je da se čuje da Predsjedništvo kluba, koje je zasjedalo u utorak uveče i koje je kao jedan od zaključaka donijelo odluku da se Pešiću ponudi ugovor, nije raspravljalo o ostavci predsjednika Slobodana Vučićevića. Da li je to tačno?

"Kako nije raspravljano? Sa tom temom počinje svaka naša neformalna kafa, a kamoli sastanak. Predsjedništvo nema ingerencije da odlučuje o toj odluci, samo Skupština može da prihvati ili odbije ostavku, ali naravno da smo pričali o tome. Postoje ljudi koji Vučićevića podržavaju u toj odluci, postoje i oni koji misle da je pogriješio", demantuje Opačić.

Za kraj on je podvukao:

"Trebalo bi što prije da se stavi 'tačka na i', kako bi klub mogao da donosi odluke i ja kao prvi operativac mogao da reagujem u najkraćem roku i Upravi sastavim moguća rješenja. Volio bih da do ponedeljka Crvena zvezda dobije novog trenera".

On je na pitanje: "Na kojim su pozicijama potrebni igrači Crvenoj zvezdi?", kratko rekao:

"Plejmejker, šuter i centar. Nebitno da li se radi o domaćim igračima ili strancima".

(N. Janković – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC