• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Steroid koji košta 1,6 miliona dolara

Za prestup, zbog kojeg bi atletičar dobio bar dvije godine suspenzije, Rašard Luis prošao je sa deset utakmica i novčanom kaznom.

 NBA: Steroid koji košta 1,6 miliona dolara Izvor: MONDO

Rašard Luis se pred kraj prošle sezone malo "puknuo", iako kaže da to nije znao, tek nivo testosterona u njegovoj krvi pred finalnu seriju NBA plej-ofa sa Lejkersima dostigao je kritičnu tačku.

Ukoliko ne bismo koristili sleng - to se zove doping.

Za prestup, zbog kojeg bi atletičar ili biciklista dobio bar dvije godine suspenzije, zvijezda Orlando Medžika prošao je sa deset utakmica suspenzije, kada bude počela naredna sezona.

E, sad... Da ne bude baš sve toliko obesmišljeno, procentualnim umanjenjem Luisove zagarantovane godišnje zarade za deset utakmica suspenzije, biće mu odbijeno 1,6 miliona od 18 miliona dolara, predviđenih ugovorom sa poraženim finalistom u sezoni 2008/09.

"Prvo i iznad svega preuzimam punu odgovornost za ovu situaciju i prihvatam kaznu. Izvinjavam se navijačima Medžika, saigračima i cijeloj organizaciji zbog toga što nisam dovoljno procijenio momenat, koji je zahtijevao dobru odluku", rekao je Luis.

Uzorak je pokazao da je Ol-star igrač Luis (29) bio pozitivan na steroid DHEA, koji je zabranjen od strane Nacionalnog košarkaškog udružnja igrača.

Ipak, ovaj steriod, javna je tajna u NBA, često je korišćen kako bi se tijelo oporavilo u ludom ritmu koji je nametnut igračima.

"Nadam se da će svaki sportista naučiti iz moje greške sa supstancama, koje bez obzira na svoj sastav, moraju da budu uzete uz konsultaciju sa ekspertima", dodao je Luis.

(MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC