• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Hejslip za pobjedu Igokee

Autor mondo.ba

Igokea u dramatičnom meču savladala ljubljansku Olimpiju 83:77. Junak Aleksandrovčana je Brejdi Hajslip koji je postigao 32 poena.

Igokea je pobijedila!

Poslije šest vezanih poraza Aleksandrovčani su stigli do pobjede, u Laktašima je savladana Olimpija rezultatom 83:77 (23:16, 17:27, 22:17, 21:17).

Kanađanin Brejdi Hejslip sa 32 poena vodio je Igokeu do velike pobjede, dok je na drugoj strani Olimpija doživjela težak poraz u borbi za poziciju koja vodi na fajnal for.

Hejslip je dve sekunde prije kraja ukrao loptu pri rezultatu 81:77, a potom pogodio dva slobodna bacanja i definitivno riješio pitanje pobjednika poslije velike drame.

Nije Kanađanin blistao samo u finišu, cijelu utakmicu sipao je u koš protivnika, a utakmicu je završio sa procentom od 50 odsto za tri poena, šest ubačenih iz 12 pokušaja.

U uvodnoj četvrtini Igokea je imala devet razlike (21:12) i bila je to ujedno i najveće prednost neke ekipe na ovom meču. Olimpija je na kraju prve dionice gubila 23:16, ali je na otvaranju druge stigla do 25:24 i od tada pa do kraja utakmice vodila se velika borba.

Druga četvrtina protekla je praktično u egalu, a gosti su ipak otišli na odmor sa prednošću 43:40.

Jorović i Katnić u prvih 20 minuta zaradili su po tri lične greške što je bila otežavajuća okolnost za ekipu Željka Lukajića koja je željela pobjedu za povratak samopouzdanja.

Koliko su je Aleksandrovčani željeli govorili su i potezi Lukajića, koji je pored linije praktično «igrao» odbranu i emotivno doživljavao svaki primljeni poen, izgubljenu loptu ili pogodak.

Na momente se činilo da će se neka ekipa odlijepiti, poput trenutka kada je Igokea povela 65:60 ali je odmah potom primila čak četiri poena iz istog napada. Marinović je postigao trojku i pogodio dodatno slobodno bacanje i smanjio na samo jedan razlike.

Tri minute prije kraja bilo je 75:75, a onda je Katnić pogodio trojku, a Čakarević bio precizan za dva i Igokea je otišla na 80:75. Mahković je pogodio dva slobodna bacanja i smanjio na 80:77, a potom je Katnić pogodio jedno, da bi uslijedio napad u kojem je Hejslip ukrao loptu i sve je bilo gotovo.

Osim Hejslipa najzaslužniji za pobjedu Igokee bili su Čakarević sa 13 poena i Bunić sa 11 postignutnih poena, dok je u redovima Olimpije najefikasniji bio Prepelič, a Omić i Marinović postigli su po 13.

U dvorani u Laktašima bila je prisutna i grupica od dvadesetak navijača Olimpije koji su doputovali da bodre svoju ekipu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC