• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiglo Pešićevo "NE" u Crvenu zvezdu

Košarkaški klub Crvena zvezda i Svetislav Pešić neće nastaviti saradnju započetu prošle godine u ovo vrijeme.

 Stiglo Pešićevo "NE" u Crvenu zvezdu Izvor: MONDO

Dan poslije izjave trofejnog trenera u medijima da ne želi da prihvati ponudu Crvene zvezde, kao i upoznavanja sa tom odlukom generalnog menadžera kluba Milana Opačića usmenim putem, na Mali Kalemegdan stigao je faks od Pešićevog menadžera Lućana Kapikjonija u kojem u dijelu koji je objavljen piše:

"U ovom trenutku Svetislav Pešić nije spreman da prihvati vašu ponudu. Garancije koje je klub dao u vezi sa finansijskim statusom, nisu ubijedili mog klijenta da potpiše ugovor. Razgovarao sam sa gospodinom Pešićem. On nije bio zainteresovan za nastavak saradnje jer klub nema Predsjednika ili Bord direktora koji bi mu dao potrebne garancije za njegov program. Pregovore možemo da nastavimo kada se ova pitanja riješe", kaže se, između ostalog, u pismu Lućana Kapikjonija.

Ovakav epilog mogao je da se nasluti poslije izjave generalnog menadžera Milana Opačića u četvrtak.

Ipak, MONDO saznaje da od ponude Zvezde u srijedu, do Pešićeve pismene zahvalnice na tome u petak nije sve bilo samo "hoćeš" ili "nećeš", već da su dve strane vodile posljednje pregovore oko detalja, koji nisu i teško da će biti objelodanjeni.

Naš izvor dodaje da jedna od tema jeste bio novac, odnosno visina Pešićeve zarade u drugoj godini rada sa Zvezdom, ali ne i da je to bila presudna stvar zbog koje saradnja nije nastavljena.

Između Crvene zvezde i Svetislava Pešića očigledno da je puklo u povjerenju i to onog dana kada je predsjednik kluba Slobodan Vučićević, potpuno iznenada, podnio ostavku u jeku pregovora sa Pešićem i pravljenja koncepta za narednu sezonu.

Sve poslije toga, bila je čudna igra, koju su mediji pomno pratili i iz koje se išlo od "fifti-fifti", preko "dogovor je blizu", do "sada je kasno"...

U neku ruku, za Crvenu zvezdu je dobro da se ova situacija završila i da može da se krene u potragu novog trenera, a od ranije aktuelno je ime selektora Italije, Karla Rekalkatija, kojeg zastupa isti menadžer kao i Pešića.

Na potezu je Opačić, koji bi u najskorije vrijeme trebalo upravi da dostavi nekoliko mogućih rješenja, tj. predloga. Takođe, najuže rukovodstvo kluba trebalo bi da uputi poruku svim potencijalnim kandidatima za mjesto trenera da je klub stabilan, iako je predsjednik u ostavci, kao i da Skupština zakazana za 2. septembar neće biti sudbonosna, već protokolarna.

(N. Janković, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC