• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (kvalifikacije): BiH se namučila s Belgijom

Košarkaška reprezentacija BiH zabilježila je drugu pobjedu u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo 2010. godine u Poljskoj.

 EP (kvalifikacije): BiH se namučila s Belgijom Izvor: MONDO

Izabranici Mensura Bajramovića, poslije teško izvojevanog trijumfa u Portugalu, sličan scenario priredili su u subotu uveče u Zenici protiv Belgije (82:77) u drugom meču Grupe A.

Domaći košarkaši nisu dobro ušli u meč, pa su Belgijanci vrlo brzo stekli osjetniju prednost, koja je u prvom kvartalu dostizala i deset poena. BiH nije imala rješenje za šutera Real Madrida Aksela Ervela, koji je u prvih 10 minuta ubacio čak 13 poena. Ipak, BiH je u samom finišu četvrtine uspjela da smanji na minus sedam (26:19).

U nastavku su se probudili Nihad Đedović, Ratko Varda i Elmedin Kikanović i sjajnom igrom uspjeli da preokrenu rezultat i nakon startnih 3:2, prvi put poveli u 13. minutu. Ipak do poluvremena, gosti iz Belgije su držali rezultatsku neizvjesnost i na odmor otišli sa poenom prednosti.

Treći period donio je odličnu igru u odbrani i napadu prvenstveno Nihada Đedovića, koji je pogađao iz svih pozicija i osigurao vođstvo od devet pogodaka (65:56) pred poslednjih 10 minuta.

Skok je u tim trenucima bio ubjedljivo na strani BiH, ali su gosti bili bolji sa dalekometnih pozicija.

Ervel je bez premca bio prvo ime susreta sa 33 koša, i on je najzaslužniji što se u poslednjoj četvrtini od minus 13, prednost istopila na samo dva poena.

Ipak, iskusniji igrači BiH su u završnici s linije slobodnih bacanja priveli utakmicu kraju i upisali drugi trijumf.

Kod pobjedničke ekipe najzapaženiji su bili Đedović sa 18 i Varda sa pet poena manje. Solidan doprinos pobjedi dali su Kenan Bajramović i Zlatko Jovanović sa po deset pogodaka.

Selektor Bajramović bio je djelimično zadovoljan pobjedom.

"Belgija je pokazala da je opasniji tim od Portugala. Ervel je bio maestralan, imali smo mnogo problema s njim. Naš napad nije bio previše raspoložen večeras, ali zahvaljujući odbrani smo upisali pobjedu",
rekao je Bajramović.

Prema njegovim riječima ipak je zadovoljan pobjedom, obzirom da je ekipa u stvaranju.

"Mlad smo tim, oslabljen neigranjem nekoliko starndardnih košarkašam. U Belgiji će biti mnogo teže, moramo mnogo da popravimo u odbrani i napadu, ako želimo da budemo prvi u grupi".

Naredni meč BiH igra sa Portugalom u petak u istoj dvorani u Zenici, dok će u posljednjem kolu 17. avgusta gostovati Belgiji.

Prvoplasirana reprezentacija iz ove grupe igraće sa najboljom selekcijom iz Grupe B koju čine Italija, Francuska i Finska. Finale je na programu 27. i 30. avgusta.

Pobjednik baraža biće svrstan u Grupu B na EP u Poljskoj koju čine Njemačka, Rusija i Letonija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC