• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krenuo Partizan!

Košarkaši Partizana, aktuelni šampioni Srbije, osvajači Kupa Radivoja Koraća i NLB lige, u ponedjeljak su počeli pripreme za sezonu 2009/10.

 Krenuo Partizan! Izvor: MONDO

Kao i svake godine, okupio se "šaren" sastav, bez šefa struke, Duška Vujoševića, koji će se do sredine septembra prevashodno baviti reprezentacijom Crne Gore.

Od igrača nedostaju Slavko Vraneš, Žarko Rakočević (Crna Gora), Jan Veseli (Češka) i pojačanje Aleksandar Marić (Australija).

Pomoćni trener Vlada Jovanović i kondicioni trener Vladan Radonjić u prvo vreme će raditi sa 15 košarkaša.

Tu su Petar Božić, Aleksandar Rašić, Vukašin Aleksić i Strahinja Milošević iz prošlogodišnjeg sastava, dok su u aktuelnom prelaznom roku dovedeni Dejan Milojević, Stefan Sinovec, Aleksandar Mitrović i Sava Lešić.

Grupu momaka koji su do sada igrali za mladi tim ili bili na kaljenju, predvode Vladimir Lučić, Bogdan Riznić i Nemanja Bešović, a tu su još Darko Balaban, Luka Basta, Miloš Trikić i Aleksandar Vlahović.

Trenutno je to veoma mlada i neiskusna ekipa, međutim, sportski direktor Dragan Todorić obećao je da neće dugo biti tako, pošto bi u narednih deset do 15 dana trebalo da stignu nova dva pojačanja.

U pitanju su plejmejker i krilni košarkaš, koji može da igra na pozicijama "tri" i "četiri". Jedan od njih biće stranac, aktuelna je priča sa jednim igračem koji je već nosio crno-bijeli dres, a u planu je dovođenje još jednog mladog i perspektivnog košarkaša.

"Da vam poželim dobru sezonu i prije svega mnogo zdravlja. Kao što znate, sa vama će raditi oprobani tandem iz reprezentacije, Vlada i Vlada, koji su ovog ljeta jedini opravdali povjerenje. Biće tako dok se Dule ne vrati, otprilike do 15. septembra", osvrnuo se Todorić na trijumf juniora Srbije na Evropskom prvenstvu.

"Prvih 12-13 dana radićete na kondiciji, onda ćemo više početi da se bavimo košarkom i da igramo utakmice. Za sada imamo ugovorene četiri provjere, u hodu ćemo da ih organizujemo još nekoliko do odlaska u SAD. Put na turneju planiran je za 24. septembar, kući se vraćamo 7. oktobra"
, predočio je najiskusniji operativac crno-bijelih.

Novim prvotimcima kratko se obratio i prvi Vujoševićev saradnik, Vlada Jovanović.

"Imaćete svesrdnu pomoć iskusnijih igrača, a ja očekujem pomoć svih vas i saradnika u stručnom štabu, da sprovedemo plan rada dok ne dođe Dule".

Kondicioni trener u startu će imati najviše posla.

"U suštini ćemo raditi po istom programu kao 2008. Prvo ide kondicioni dio, poslije kombinacija sa košarkom, koja će procentualno zauzimati sve veći prostor kako vrijeme bude odmicalo", rekao je Vladan Radonjić.

"Ovo je temelj za dalji rad. Veliki broj trenažnih sati, duža trčanja i više podignutog tereta. Poslije se to smanjuje, a povećavaju se intenzitet rada, brzina trčanja i brzina izvođenja vježbi u teretani".

Dejan Milojević se poslije sezone u Galatasaraju obilježene povredama praktično nije ni odmarao.

"Trenirao sam cijelo lijeto, da što spremniji dočekam sezonu. U posljednje vrijeme sam vježbao šut i radio u teretani. Sada počinju prave kondicione pripreme i trčanje, siguran sam da će rad sa ovim momcima biti ugodan. Jesam najstariji u timu, ali ne osjećam se staro. Pomoći ću im na terenu i van njega", istakao je Milojević.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC