• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ULEB: Hemofarm otpisan

Iako su pre dvomeča sa Djironom akcije Hemofarma nešto vredele, nakon prvih 40 minuta osmine finala ULEB kupa gotovo da ne vrede ništa.

 ULEB: Hemofarm otpisan  Izvor: MONDO

Vrščani su na svom terenu poraženi od Djirone 71:80 (21:21, 22:22, 15:22, 10:8), čime su se praktično i oprostili od učešća na završnom turniru.

Nešto više od deset minuta bilo je dovoljno Kataloncima da reše pitanje pobednika ovog duela. U finišu prvog poluvremena iz deficita od četiri poena (43:39), što je bila najveća prednost Vrščana na utakmici, Djirona je stigla do izjednačenja, da bi na startu drugog dela serijom 7:0 stekla "opipljivih" plus sedam - 50:43.

Dah Hemofarmu dali su Rol Maršal, Miljan Pavković i Milivoje Božović, primakavši svoj tim na koš zaostatka - 50:52, ali potom sledi nova serija špankog tima koji je u 30. minutu stekao velikih 15 poena prednosti (70:55).

U poslednjoj deonici Vrščani su gotovo bez greške delovali u defanzivi, sveli su Špance na svega osam poena, medjutim, nisu uspeli to da materijalizuju na drugoj strani terena zhvaljujući očajnom šutu i velikom broju grešaka.

Prvo ime španske ekipe bio je Mark Gasol koji je nanizao 19 poena (8/11 šut iz igre), sedam skokova i šest asistencija. Branko Cvetković postigao je 15 poena, Viktor Sada 13 uz sedam asistencija, a Ivan Radenović sedam.

U ekipi Hemofarma Maršal je nanizao 21 poen i sedam skokova, Božović 12 uz osam uhvaćenih lopti, a dvocifreni su bili i Miljan Pavković sa 11, odnosno Milan Mačvan koji je upisao 10.

Trener Vrščana Miroslav Nikolić rekao je posle utakmice da je razlika u kvalitetu, godinama i iskustvu bila očigledna, ali da su u Hemofarmu igrači na koje polažu budućnost.

"Evropsko iskustvo nam je itekako potrebno. Djirona je napravila ratničku ekipu koja fenomenalno igra odbranu iz koje proizilaze sekundarne kontre. Ipak, više sam očekivao od svojih iskusnijih igrača kojima takodje nedostaje evropsko iskustvo", naveo je Nikolić.

Rezultati prvih utakmica osmine finala ULEB kupa:
Lukoil - Dinamo Moskva 75:89
(Nenad Čanak 6p, 5sk - Miloš Vujanić 9p, 3as, Nenad Mišanović 3p, 2sk)
Kijev - Turov 59:71
Hemofarm - Djirona 71:80
Artland Dragons - Uniks Kazanj 80:78
(Duško Savanović 16p, 4sk)
Himki - Huventud 73:96
(Petar Popović 7p)
Zadar - Pamesa 74:69
(Dejan Milojević 12p, 6sk)
Crvena zvezda - Bešiktaš 80:80
Galatasaraj - Gran Kanarija 99:74


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC