• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aca Trica želi u Zvezdu!

Hrvatski košarkaški trener Aleksandar Aco Petrović priznao da bi klupa Crvene zvezde bila veliki izazov u njegovoj karijeri.

 Aca Trica želi u Zvezdu! Izvor: MONDO

Legendarni "Aca Trica", koji je u impresivnoj trenenerskoj karijeri vodio Cibonu, Zadar, španski San Fernando i reprezentaciju Hrvatske izjavio je za "Press" da čeka zvaničnu ponudu beogradskog kluba, naglasivši da su crveno-bijeli izazov za svakog stručnjaka.

On bi ukoliko bi došlo do realizacije posla naslijedio legendarnog srpskog stručnjaka Svetislava Pešića, koji je nakon mnogo peripetija odbio da nastavi s radom na Malom Kalemegdanu.

"Zasad nije bilo zvaničnih poziva, ali ukoliko Zvezdina ponuda dođe, razmisliću o njoj, zašto da ne. Crveno-bijeli imaju mlad i perspektivan tim koji je izazov za svakog trenera. Međutim, trenutno sam okupiran drugim stvarima jer se spreman na put u Ameriku sa sinom. Pravo da vam kažem, nisam ni znao da je Pešić otišao", rekao je Petrović.

Na pitanje da li bi se plašio reakcije navijača u Srbiji i Hrvatskoj, iskusni stručnjak, inače rođeni brat najboljeg hrvatskog košarkaša u istoriji Dražena Petrovića, dodao je da o tome nije razmišljao.

"Kažem vam, pošto nije bilo ponude, nisam razmišljao ni o tome kako bi me javnost prihvatila".

Nije tajna da bi dolazak kontroverznog trenera u Beograd izazvao dosta bure, prije svega zbog njegovog temperamenta, ali i ranijih kontakata sa navijačima.

Uvijek kada je dolazio sa Zadrom ili Cibonom u Beograd, Petrović je znao kako da isprovocira navijače Partizana i Zvezde i izazove kod njih različite emocije, od vrijeđanja, do povika "Aco, Srbine", obzirom da mu je otac srpske nacionalnosti, a majka Hrvatica.

Međutim, uvijek je naglašavao da ga više vrijeđaju u Zadru i Splitu nego u Beogradu, iako je vodio velike duele, kako taktičke tako i verbalne, sa trenerom Partizana Duškom Vujoševićem. Zbog toga su prošle sezone obojica udarena po džepu sa 6.000 evra.

Pored hrvatskog trenera, zasad se najozbiljnije pominje ime Italijana Karla Rekalkatija kao nasljednika popularnog Karija na Zvezdinoj klupi.

U igri za novog kormilara vicešampiona Srbije su još srpski trener Aco Petrović, asistent selektora Dušana Ivkovića, i bivši francuski kormilar Klod Beržo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC