• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević o pleju, pomoći navijača, FK Partizan...

Rok za licenciranje igrača za ovu sezonu ABA lige ističe 5. marta, a crno-beli i dalje traže organizatora igre.

 Vujošević o pleju, pomoći navijača, FK Partizan... Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Dok se "prelazni rok" (u današnjoj košarci, gotovo permanentno stanje) polako bliži kraju, bar što se tiče ABA lige 2014/15, Partizan "pokušava" da angažuje stranca na poziciji plejmejkera, ali Duško Vujošević ponovio je na konferenciji za medije pred duel sa Crvenom zvezdom Telekom, da nije optimista u pogledu pronalaženja zadovoljavajućeg rešenja.

"Objektivno govoreći, male su šanse (za dovođenje plejmejkera). Materijalna situacija nam je dramatična, a na tržištu baš i nema slobodnih igrača, a da imaju potreban kvalitet. Imali smo priliku da uzmemo plejmejkera koji je sada u Žalgirisu (Vil Čeri), pa su njegovi menadžeri tražili garancije da će biti isplaćen do kraja sezone. Pokušavamo i dalje, održavamo kontakte...", rekao je Vujošević.

PROČITAJTE ŠTA JE VUJOŠEVIĆ REKAO O DERBIJU SA ZVEZDOM

Crno-beli su "skautirali" igrače iz američke razvojne lige (NBDL), ali prema rečima šefa struke, oni gledaju da se nametnu bar za desetodnevni ugovor u NBA ligi i za njih je potrebno platiti obeštećenje sadašnjim timovima. Te cifre kreću se u rasponu od 25 do 45 hiljada dolara.

"Kada pogledate sve to zajedno, da dovodimo nekog radi toga što je najniži, ili što ne košta puno, samo da bismo zadovoljili formu, to ne želimo".

Upitan da li je upravo kup susret sa Zvezdom pokazao svu neophodnost dovođenja plejmejkera i da li, u tom smislu, ostanak u "statusu kvo" predstavlja još veći rizik, Vujošević je reagovao osvrtom na finansijsku situaciju u klubu.

"Naša materijalna situacija postala je nematerijalna. Prešla je u metafizičke sfere, pa se sa neke strane čudim kako uopšte funkcionišemo. Odnosno, kako mimo jednog kluba u Srbiji bilo ko funkcioniše".

Ponovio je...

"Zvezda je favorizovana, ima svu brigu države i društva. Mi smo u sasvim drugoj poziciji i naravno da je ona rizična".

POMOĆ NAVIJAČA I FK PARTIZAN

Vujošević je potvrdio da će 11. marta biti odigran revijalni meč za pomoć klubu i po ko zna koji put ove sezone istakao "odanost i osvešćenost" navijača Partizana, koji "prepoznaju situaciju i pokazuju neku vrstu bunta, zbog toga što se jedan veliki klub urušava na takav način".

Što se tiče pomoći fudbalskog kluba Partizan, o čemu je prethodnih dana bilo nezvaničnih informacija, trener košarkaškog kluba i predsednik sportskog društva rekao je da je "bilo određenih dogovora".

"Ako i kada se realizuju, javnost će biti obaveštena".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC