• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi": Kriza na "trojci", Luka otpao

Luka Bogdanović zbog povrede leđa neće igrati na EP u Poljskoj. Problemi i sa Markom Kešeljom i Ivanom Radenovićem.

 "Orlovi": Kriza na "trojci", Luka otpao Izvor: MONDO

Zbog povrede leđa, Luka Bogdanović pozdravio se u utorak predveče sa drugovima i napustio kamp srpske reprezentacije, saopštio je novinarima selektor Dušan Ivković.

"Uz sve napore naših ljekara i medicinske službe, da probamo da stabilizujemo stanje njegove kičme, nismo uspjeli u tome. Njegova povreda traži mirovanje od deset dana, a poslije svih propuštenih pripremnih utakmica on sigurno ne bi bio spreman (da igra na EP)".

Bivši košarkaš Partizana i Crvene zvezde odigrao je odličnu sezonu u Huventudu, ali se na žalost povrijedio i u Italiji je bilo evidentno da će teško sanirati bolove u leđima.

Ni to nije sve. Marko Kešelj ima bakteriju koja mu povremeno pravi probleme pri većim opterećenjima organizma, a Ivan Radenović ima lakšu distorziju skočnog zgloba i on nije trenirao u srijedu.


"Kešelj spada u krug naših najtalentovanijih igrača, ali mu je situacija dosta komplikovana. Kod njega je prisutna bakterija koja se aktivira kad god mu padne imunitet. To se dogodilo u nekoliko navrata u poslednjih nekoliko godina. Vidjećemo kako će se osjećati poslije terapije antibioticima", objasnio je Ivković.

Na treningu nije bio Uroš Tripković, ali, na svu sreću, sa njim je sve u redu. On se vraća u Beograd u srijedu poslije podne sa potpisivanja dvogodišnjeg ugovora sa Huventudom.

Ivkoviću je sada na raspolaganju 17 igrača, a novinarima je rekao da će na put u Njemačku, gdje "orlovi" 15. i 16. avgusta igraju dvije prijateljske utakmice sa domaćinom, voditi 14 košarkaša.

Ko će biti među tih 14, biće poznato u četvrtak, a sigurno je da neće biti uvođenja u program nekih novih igrača.


"Moguće je da postoje takvi, mi imamo jako dobrih košarkaša, ali mislim da za to objektivno nema vremena".

Kakva su očekivanja od utakmica sa Njemačkom, koja još uvijek nije u najjačem sastavu, pošto nema NBA asova Novickog i Kamana?

"Igrači su svježiji, reakcije su bolje. Naša igra treba da bude u usponu, a ovo će biti prvi test. Upravo zato će utakmice biti dosta teške, ali očekujem dobar odnos igrača. Treba da iskažemo timski duh. Koliko znam, Nijemci će imati 'u nogama' mečeve sa Holandijom i biće u maloj prednosti".

Ivković je otkrio da je između ranije planiranog gostovanja u Njemačkoj i dva turnira u Grčkoj ubačena još jedna utakmica.

"U dogovoru sa grčkim selektorom Kazlauskasom, odmah po dolasku iz Njemačke, dakle u utorak 18. avgusta, odigraćemo sa njima utakmicu zatvorenog tipa. Onda slijede mečevi sa Letonijom i Grčkom, dva dana pauze, pa Kup Akropolis, kada očekujem da bih mogao nešto konkretnije da kažem o formi tima i učinku pojedinaca".

Trofejni strateg "orlova" dodao je da ga ne brine što su pojedine reprezentacije ranije počele da igraju trening mečeve, jer je njegov "plan i program priprema bio da se prvo postavi dobra baza".

Kapiten reprezentacije još uvijek nije određen, pošto ima prečih pitanja, a što se tiče povreda koje muče konkurentske timove, konkretno Španiju, Ivković je rekao: "Uz dužno poštovanje Gasola, mislim da su naši problemi veći od španskih".

Reprezentativce Srbije su posjetili legende srpske košarke, Vlade Divac i Žarko Paspalj, a kratko im se obratio aktuelni predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije.

"Znam da ste dali sve od sebe na ovim pripremama, pa ako bog da, svi ćemo se na kraju radovati. Čuvajte se povreda. Nadam se da vas Duda ne maltretira kao što je maltretirao nas", našalio se Divac.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC