• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Precrtani Kešelj, Marjanović i Radenović

Evropsko prvenstvo u Poljskoj neće vidjeti - Luka Bogdanović, Marko Kešelj, Boban Marjanović i Ivan Radenović.

 EP: Precrtani Kešelj, Marjanović i Radenović Izvor: MONDO

Tako je odlučio selektor Srbije Dušan Ivković.

Luka Bogdanović je otpao zbog problema sa leđima, Kešelj ima problema sa imunološkim sistemom organizma, Radenović je povrijedio skočni zglob, a iznenađenje je brisanje sa spiska centra Hemofarma Bobana Marjanovića, umjesto koga je Ivković u tim uvrstio Miroslava Raduljicu.

"Obojica imaju ohroman potencijal, ali do početka Evropskog prvenstva, na kojem imamo takmičarske ciljeve, dao sam prednost Miroslavu Raduljici u odnosu na Bobana Marjanovića. Ovakav izbor sam napravio prije svega zbog brzine, igre u odbrani i boljeg rada nogu koji Raduljica posjeduje", obrazložio je Ivković.

Na pripreme u Njemačku, gdje će origrati dvije prijateljske utakmice sa domaćinom 15. i 16. avgusta, Ivković vodi:

Miloša Teodosića, Stefana Markovića, Milenka Tepića, Uroša Tripkovića, Dušana Kecmana, Novicu Veličkovića, Zorana Ercega, Nenada Krstića, Kostu Perovića, Bojana Popovića, Milana Mačvana, Miroslavu Raduljicu, Ivana Paunića i Nemanju Bjelicu.

"Osim Bogdanovića i Kešelja koji su imali ozbiljnije zdravstvene probleme, trebalo je da u odnosu na objektivne uslove koncipiranja tima i postavljene takmičarske ciljeve na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, odredimo još dva igrača koji neće putovati na pripreme u Njemačku i Grčku. Osnovni princip je da na šampionat vodimo sedmoricu igrača u bekovskoj liniji i petoricu centara i krilnih centara, što je značilo da je za ovu turneju trebalo izabrati osam spoljnih i šest visokih", rekao je Ivković.

Radenović ga, kaže, nije ubijedio da bude među 14-oricom odabranih.

"Radenović je pokazao kvalitete zbog kojih je pozvan u reprezentaciju, agresivnost i brzinu u igri na pozicijama četiri i pet, ali me nije do kraja ubijedio da treba da bude među 14 igrača. Na to je, vjerovatno, uticao i peh sa povredom skočnog zgloba, zbog koje nije trenirao od nedelje. U izboru između Ercega, Mačvana i Radenovića, prednost su dobila prva dvojica", dodao je selektor.

Ivković je naglasio da četvorica koja su otpala ostaju kandidati za srpski nacionalni tim i ako se ukaže potreba ponovo će se priključiti.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC