• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (baraž): BiH na korak od plej-ofa!

Košarkaška reprezentacija BiH stigla je nadomak plej-ofa u kvalifikacijama za odlazak na EP u Poljskoj.

 EP (baraž): BiH na korak od plej-ofa! Izvor: MONDO

Izabranici Mensura Bajramovića upisali su treću pobjedu u Grupi A protiv Portugala (73:61), iako su u petak uveče u Zenici igrali po sistemu "toplo-hladno".

Za ovjeru prvog mjesta u ponedeljak 17. avgusta u Belgiji, biće im dovoljan čak i poraz manji od pet poena razlike, a za plasman na završnu smotru evropske košarke u Poljskoj, moraće da preskoče pobjednika Grupe B Francuze, koju su pobjedom nad Italijom (81:61) osigurali plej-of.

Prvi period u petak uveče u zeničkoj "Areni", pred više od 4.000 ljubitelja košarke, protekao je u izjednačenoj igri. BiH je većim dijelom imala prednost od nekoliko poena, ali su na isteku desetog minuta ipak vodili gosti iz Portugala - 22:21.

Drugu četvrtinu obilježila je odlična odbrana Bajramovićevog tima, koji je protivniku dozvolio da postigne samo šest poena. Zbog toga su domaći igrači na odmor u poluvremenu otišli sa solidnom razlikom od "plus 11" (39:28).

Koliko je čvrsta bila odbrana BiH u drugom kvartalu pokazuje podatak da su Portugalci punih osam minuta bili bez pogotka!?

Prvo ime domaće selekcije u prvom poluvremenu bio je Kenan Bajramović sa 11 poena, a solidni su bili Ratko Varda i Mujo Tuljković sa po pet koševa manje.

U nastavku meča, Portugalci su se razigrali i smanjili na pet razlike (46:41), ali je opet proradio Bajramović i trojkom razbudio uspavane saigrače, koji su do kraja trećeg kvartala dodatno povećali prednost na "plus 14" (57:43).

I kad se očekivalo rutinsko privođenje susreta kraju, košarkaši BiH su na startu posljednje četvrtine neobjašnjivo pali u igri i dozvolili rivalu da se vrati u utakmicu.


Portugalci su za dva minuta fantastičnom serijom od 11:0 stigli nadomak "egala" (57:54).


U odlučujućim trenucima susreta kada se lomio rezultat, odgovornost je preuzeo Nemanja Gordić i sa sedam vezanih poena donio pobjedu.

Najefikasniji u taboru BiH bio je upravo Gordić sa 18 poena, Bajramović je ubacio poen manje, dok su kod Portugalaca solidan učinak ostvarili Elvis Evora sa 15 i Žoao Gomeš sa 11 pogodaka.

TABELA
1. BiH 3/0 - 6
2. Belgija 1/1 - 3
3. Portugal 0/3 - 3

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC