• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević niže uspjehe i kao selektor CG

Duško Vujošević nastavlja da niže uspjehe i kao selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore.

 Vujošević niže uspjehe i kao selektor CG Izvor: MONDO

Crnogorska reprezentacija, u kojoj su glavne vedete bivši igrači Partizana Vlada Šćepanović i Nikola Peković, deklasirala je Holandiju 93:68 (25:19, 23:19, 18:16, 27:11) u prvom meču druge runde kvalifikacija za Diviziju A i bez poraza se učvrstila na liderskoj poziciji u svoj grupi.

Po receptu koji sprovodi u Partizanu, Vujošević je postavio i igru reprezentacije Crne Gore u kojoj je timska igra ispred pojedinca. Ubjedljiv trijumf, Crnogorci su obezbjedili u posljednjoj četvrini koju su dobili sa 16 poena razlike, mada se pitanje pobjednika, praktično, nije dovodilo u pitanje kada su Holanđanima preuzeli vođstvo u petom minutu meča (15:14).

"Holandija je veoma kvalitetna ekipa, rano je počela pripreme, tražila je brzu formu za ovaj meč, jer joj je ovo bila poslednja šansa da se uključi u borbu za prvo mjesto. Zadovoljan sam, jer je ovo bila prva utakmica ove godine na našem terenu, osjećao se pritisak kod igrača. Hvala publici što je pomogla da se ekipa angažuje. Ne bih volio da neko pomisli ako smo dobili Holandiju, koja je najjača ekipa pored nas, da nas sada čeka lak posao. Svaka utakmica zahtjeva stopostotno angažovanje", rekao je Vujošević poslije meča.

U svom stilu, Vujošević je nastavio: "Imamo igrače koji biološki više nisu u najboljim godinama, jedan broj igrača koji je zaostao u razvoju, nekoliko košarkaša koji se ne odazivaju pozivu. Najtalentovaniji nisu tu. Imamo problema. Ali, ovi momci rade pravi posao, na treningu daju sve od sebe i ja sam im na tome zahvalan. Crna Gora je mala država, to mora da shvatimo, i svaka pobjeda je veliki uspjeh".

Šćepanović je predvodio "sokolove" sa 17 poena, Peković je ubacio 16 i imao pet skokova.

Pobjedom nad glavnim rivalom, Vujoševićevi izabranici, praktično su osigurali prvo mjesto u grupi.

U preostalim gostujućim utakmicama sa Austrijom (22. avgusta) i Danskom (29. avgusta) u gostima, i Islandom kod kuće (26. avgusta), Crnoj Gori ostaje da potvrdi ulogu apsolutnog lidera i sa najboljim mogućim skorom dočeka što lakšeg protivnika u "baražu" (5. septembra na strani i četiri dana kasnije u "Morači").

Gadi Kedar, selektor Holandije, smatra da je epilog meča jasno pokazao odnos snaga na terenu.

"Crna Gora ima ekipu koja je po kvalitetu među pet najboljih u Evropi. Igrali smo dobro 30-32 minuta, a onda smo za dva minuta napravili nekoliko grešaka i to nas je odvelo u poraz. Da bi se dobila Crna Gora u Podgorici, mora se igrati maksimalno koncentrisano svih 40 minuta", rekao je Kedar.

CRNA GORA: Dašić 10, Jeretin 11, Šćepanović 17, Borisov, Golubović 4 (5 sk), Kuk 13, Vraneš, Drobnjak 13, Koljević 2, Peković 16 (5 sk), Maraš 2, Rakočević 5.

HOLANDIJA: Jansen 16, Defares 15, Vesels 3, Omskerk, Jones 2, Oudendag, Van Pasen 11, Slager 3, Elson 9 (6 sk), Van de Har, Norel 9, Van der Kamp.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC