• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (kadeti): "Orlići" uzeli bronzu!

Kadetska reprezentacija Srbije osvojila je treće mjesto na Evropskom prvenstvu u Kaunasu, pošto je u nedjelju savladala Poljsku - 75:69.

 EP (kadeti): "Orlići" uzeli bronzu! Izvor: MONDO


Aleksandar Cvetković (na slici) nanizao je 20 poena i deset skokova, a čovjek odluke, Nenad Miljenović, 18 poena, osam skokova i četiri asistencije - uz šest izgubljenih lopti.

Po četvrtinama je bilo 22:7, 18:18, 14:19 i 21:25, što jasno pokazuje da je to bila utakmica sa dva različita poluvremena.

U prvom su "orlići" vodili čak sa 18 poena razlike, otišli na odmor sa "plus 15" (40:25), da bi Poljaci zahvaljujući serijama od 10:0 u trećoj i 16:3 u četvrtoj četvrtini uspjeli da preokrenu na 57:60 u 35. minutu!

Puleni Nenada Trunića uzvratili su serijom od 11:1 u režiji Miljenovića i Mitrovića, za vođstvo od 68:61 dva minuta prije kraja.

Ni to nije bilo dovoljno, jer su uporni Poljaci prišli na 68:66. Mogli su i da izjednače poslije izgubljene lopte Radičevića, ali je Miljenović odmah "ukrao" loptu Kelneru, bio fauliran i 36 sekundi prije kraja povisio na 70:66 sa linije slobodnih bacanja.

Pokazalo se da su to bili ključni poeni, jer su igrači Srbije u penal-završnici rutinski sačuvali pobjedu za bronzanu medalju!

Imajući u vidu da su "orlići" u grupi imali skor 1-2, da su na početku druge faze izgubili od Španije i onda se na jedvite jade plasirali u četvrtfinale, bronza je veliki uspjeh.

Iz ekipe koja je prošle godine u Kijetiju zauzela peto mjesto, u timu je ostao samo Aleksandar Cvetković.

Osvajači medalje su još: Nikola Pavlović, Nikola Radičević, Stefan Popovski-Turanjanin, Saša Avramović, Luka Mitrović, Nenad Miljenović, Nemanja Krstić, Vukašin Vujović, Đorđe Milošević, Nemanja Bezbradica i Marko Ćirović.

Za naslov prvaka Evrope boriće se domaćin Litvanija i Španija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC