• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić kapiten "orlova"!

Nenad Krstić, centar NBA tima Oklahoma Siti Tander, biće kapiten reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

 Krstić kapiten "orlova"! Izvor: MONDO

To je odlučeno na sastanku igrača i stručnog štaba, na čelu sa selektorom Dušanom Ivkovićem.

"Nije fraza kada kažem da mi je i velika čast i velika obaveza to što sam izabran za kapitena. Obaveza je tim veća, kada se uzme u obzir da je ovo veoma mlada ekipa. Krase nas zajedništvo i timski duh, tako da mislim da i nije previše bitno ko je kapiten", prenio je izjavu Krstića sajt Košarkaškog saveza Srbije.

"Trudiću se da budem primjer mladim igračima i da dostojno nosim kapitensku traku", dodao je on.

Selektor Ivković podsjetio je da je Krstić među sadašnjim reprezentativcima zabilježio najviše nastupa za nacionalni tim i da je, osim igračkog kvaliteta i zrelosti, pokazao i izuzetnu privrženost državnom timu.

"Dobar primjer za to je i činjenica da se, dan poslije svog vjenčanja, od prvog dana priključio pripremama, što je gest vrijedan poštovanja. Njegov igrački autoritet i ovakav odnos prema reprezentaciji, olakšali su nam posao pri izboru".

Reprezentacija će pripreme za Evrobasket nastaviti u Atini, pošto je u Njemačkoj odigrala dve utakmice sa selekcijom te zemlje, uz polovičan učinak.

"Dobro su nam došle utakmice poslije mjesec dana treninga. Prvi meč poslije priprema je uvek težak i nekako smo ga i odigrali 'pod ručnom', mada nemam objašnjenje i opravdanje za to", naveo je Krstić, misleći na poraz od 53:74 u subotu.

"To sigurno nije bila prava slika ovog tima. Druga utakmica je već bila mnogo bolja. Vjerujem da ćemo kroz mečeve koji nas očekuju u Grčkoj polako dizati formu za EP".

"Orlovi" će u utorak odigrati prvi utakmicu sa Grčkom, ali će ona biti zatvorena za javnost. Potom će od 20. avgusta igrati na turniru sa ekipama Grčke i Letonije, a od 24. do 26. avgusta i na Akropolis kupu.

Krstić je, inače, do sada odigrao 42 prijateljske i takmičarske utakmice za seniorsku reprezentaciju Srbije.

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC