• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOŠARKA (EP): Belgija ponizila BiH

Košarkaši BiH u ponedjeljak su sa ubjedljivih 102:79 poraženi u Belgiji što će ih vjerovatno koštati plasmana u baraž za odlazak na EP u Poljskoj.

 KOŠARKA (EP): Belgija ponizila BiH Izvor: MONDO

Ekipi Mensura Bajramovića u posljednjem meču dodatnih kvalifikacija za Eurobasket sa Belgijom trebala je pobjeda ili poraz sa manje od pet razlike, ali je ubjedljivo poražena čime je dovedeno u pitanje prvo mjesto u grupi A.

Reprezentacija BiH sada ima lošiji međusobni skor sa Belgijancima i u slučaju da oni opravdaju očekivanja i u čevrtak pobijede Portugal plasiraće se u baraž u kojem ih čekaju Francuzi.

Nakon uvodne serije Belgijanaca od 7:2 BiH se vratila i preokrenula na 12:7 a do kraja prvog poluvremena ekipe su se smjenjivale u vođstvu, ali bez velike rezultatske razlike, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 47:46.

Presudna se kao mnogo puta do sada pokazala treća četvrtina. Košarkaši BiH podbacili su u fazi odbrane što su Belgijanci, predvođeni odličnim Van Der Jonkejdom, iskoristili i dobili ovaj period 30:11.

Nemanja Gordić morao je van terena zbog povrede na početku trećeg perioda, a igrači s klupe nisu bili dostojna zamjena Ratku Vardi i Kenanu Bajramoviću u trenucima predaha od borbe sa centarskim parom domaćeg tima.

Nakon što su se Belgijanci odlijepili na plus 20, bilo je jasno da će se BiH u posljednjem periodu igru teško vratiti na podnošljivih minus pet.

Razigrani Belgijanci to nisu dozvolili i dobrom igrom u četvrtoj četvrtini koju su dobili 26:21 stigli su do ubjedljive pobjede od 102:79.

Najzaslužniji za to bio je Van Der Jonkejd sa 20 i Lovers sa 16 poena, dok su u dresu bh. selekcije najefikasniji bili Varda sa 17 i Bajramović sa 13 poena.

Navijačima BiH ostaje jedino da se nadaju iznenađenju da Portugal na svom parketu savlada Belgiju i tako u baraž sa Francuzima pošalje bh. tim.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC