• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda čeka trenera i pojačanja

Ekipa Crvene zvezde okupila se u ponedjeljak uveče u hali Pionir, gdje su zvanično počele pripreme za novu sezonu.

 Zvezda čeka trenera i pojačanja Izvor: MONDO

Kao što je najavljeno dan ranije, sa košarkašima su na prvom treningu radili trener mladog tima Dragoljub Vidačić i kondicioni trener Branko Karalejić. Pored najavljenih košarkaša, pojavio se i Marko Kešelj, koji poslije preležane angine još nije spreman za rad.

Novinari su generalnog menadžera Milana Opačića dočekali šaljivim pitanjem - da li trenutno obavlja i funkciju šefa stručnog štaba i da li je razmišljao da se ujedno oproba kao igrač?

"Ne mogu da stignem sve", odgovorio je trenutno "najistureniji" funkcioner kluba sa Malog Kalemegdana.

Opačić je pričao o problemima koji su aktuelni više nedjelja - o predsjedniku, prvom treneru i budućim pojačanjima - ali nije otkrio ništa novo.

"Nadam se da ćemo u najkraćem roku dobiti šefa stručnog štaba. To će se sigurno dogoditi ranije nego prošle godine, jer, sjećate se da smo te pripreme počeli 1. septembra. Najvažnije je da smo obezbijedili sve uslove da momci počnu da treniraju i da se spreme za sezonu pred nama".

Na pitanje da li će novi trener biti domaći ili strani, odgovorio je samo da će biti kvalitetan.

"Novi trener biće u skladu sa renomeom kluba i on će nastaviti projekat započet prije godinu dana. Njegovo ime vam u ovom trenutku neću reći. Ali biće to trener koji će moći da odgovori kvalitetu, talentu i potencijalu Zvezdinih igrača".

Uz ogradu da ne zavisi sve od njih, činjenica je da su Opačić i rukovodstvo kluba u odabiru trenera probili i rokove koje su sami postavljali.

Opačić tvrdi da su "svi kandidati" sa kojima je pričao "izrazili želju da odmah preuzmu ekipu", tako da je ostalo nejasno šta se još čeka...

Bolje je nego jesenas!

Što se tiče situacije u klubu na početku priprema 2008. i 2009. godine, "sada je neuporedivo bolje".

"Pored toga što imamo deset kvalitetnih igrača pod ugovorom, imamo i dobar juniorski sastav. Materijalni uslovi za funkcionisanje kluba su obezbijeđeni, razgovaramo sa pojačanjima, oko kojih će posljednju riječ imati novi trener, a uz to imamo podršku svih vodećih ljudi u klubu. Možemo da prionemo na rad punom parom".

Redovna Skupština zakazana je za 2. septembar, ali Opačić tvrdi da ona neće donijeti "ništa spektakularno".

"Zvezda ima predsjednika (Slobodana Vučićevića) koji je u ostavci i njegovu ostavku može da potvrdi samo Skupština. Izbor trenera zavisiće i od novog-starog predsjednika, a za to ne možemo da čekamo 2. septembar. To pitanje ćemo riješiti u nekoliko narednih dana".

Dakle, Vučićević ipak ostaje?

"Nisam rekao da će ostati, ali uvijek sam optimista i smatram da bi to bilo najkvalitetnije rješenje. Godinu dana smo radili zajedno, upoznati smo sa problemima koji nas očekuju i mislim da je to kvalitet zbog kojeg bi trebalo zajedno da nastavimo dalje".

Kada je riječ o pojačanjima, Opačić je rekao da će za početak biti dovedena trojica.

"Nedostaje nam plejmejker, pošto nam je ostao samo mladi Nedović. Planiramo jednog beka-šutera i jednog koji će pojačati centarsku liniju. Sa svakim od igrača koji su već pod ugovorom, moram da obavim pojedinačni razgovor, da svi budu upoznati sa planovima kluba i da od početka budu zadovoljni".

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC