• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni publike, ni derbija: Zvezda razbila Megu

Autor mondo.rs

Crveno-beli deklasirali Mega Leks u prvom kolu Superlige, 107:83. Dabl-dabl Marjanovića: 25 p, 11 sk.

 Ni publike, ni derbija: Zvezda razbila Megu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS Crvena zvezda demonstrirala je snagu i ubedljivom pobedom započela novi napad na titulu, koju čeka od daleke 1998.

U praznoj i zaključanoj hali, bez povređenih Markusa Vilijamsa i Branka Lazića, crveno-beli razbili su rivala koji im već tradicionalno "ne leži". Bar im nije "ležao" do večeras.

Crvena zvezda - Mega 107:83 (28:26, 27:21, 28:22, 24:14)

Zbog krađe trofeja prošlog juna, navijači Zvezde ostali su uskraćeni za priliku da uživaju u "Pioniru". Uz ubedljivi trijumf na startu Superlige, crveno-beli sa ojačanom verom nastavljaju odbrojavanje do mečeva sezone - aprilskog polufinala ABA lige protiv Partizana.

Boban Marjanović odigrao je u nedelju, pred praznim plavim i crvenim stolicama, u skladu sa svojim "MVP" renomeom, ubacivši 25 poena, uz 11 skokova i sabrao indeks 31. Kapiten crveno-belih Luka Mitrović postigao je 18, uz osam skokova (indeks 26), a Čarls Dženkins još jednom potvrdio da je u sve boljoj formi, završivši meč sa 21 poenom (2/4 za tri, 5 as) i uz indeks 27.

Uz Nikolu Kalinića (14 p) i Stefana Jovića (9 p, 5 as), navedeni trio lišio je meč neizvesnosti već početkom drugog poluvremena.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević naredio je ekipi posle efikasnog prvog dela meča (55:47) da zonskom odbranom pokuša da zaustavi Marjanovića i da tako proba da obuzda napadačku igru domaćina. Međutim, ta promena donela samo kratkoročan rezultat.

Mega je u 26. minutu poslednji put prišla na dva poena zaostatka (64:62), kada je Dejan Radonjić reagovao tajm-autom i trgao tim, koji je odmah trojkama Kalinića i Dženkinsa (70:63) počeo da povećava razliku, bez skidanja noge sa gasa do maksimalnih 104:75.

Izvor: MN PRESS

A, počelo je ravnopravnijom borbom. I večerašnji duel nagovestio je u prvih 20 minuta da bi mogao nastavi tradiciju i da bude uzbudljiv kao i prethodni okršaji ova dva tima...

Ojačani pojačanjem sa Novog Zelanda - još neadaptiranim Korijem Vebsterom, gosti su došli na teren Zvezde sa namerom da se takmiče. Međutim, to protiv Zvezde nije moguće ako se bar u jednom delu meča ne zaustavi Boban Marjanović, koji je već do poluvremena ubacio 15 poena, uz šest skokova, za 14 minuta u igri.

Aranitović debitovao

Mesto povređenog Markusa Vilijamsa večeras je zauzeo junior Crvene zvezde Aleksandar Aranitović i odigrao dva minuta.

Na čelu sa njim, crveno-beli su dva puta sticali do tada maksimalnu prednost od osam poena. U 6. minutu, Nikola Kalinić pogodio je za 14:6, a u poslednjim sekundama pred veliki odmor Čarls Dženkins je položio za 55:47.

U međuvremenu, Mega je tri puta preuzimala vođstvo (18:19, 20:21 i 37:38) i pokazivala zube favoritu. Međutim, meč je u odlučujućim momentima ličio na igru mačke i miša, u kojoj je Mega bila prelak plen za favorita.

Marko Kešelj (22 p, 3/5 za tri) nije dozvolio da razlika dostigne 30 poena, pa je u poslednjem minutu ubacio četiri poena (slobodno bacanje i trojka), ali to je slaba bila slaba uteha za sastav koji je i ove sezone znao da značajno namuči crveno-bele. Nikola Jokić, MVP ABA lige, završio je meč sa 13 poena, a indeksno najuspešniji igrač gostiju (22) bio je plejmejker Nenad Miljenović, sa 19 poena, četiri skoka i šest izgubljenih lopti.

U sledećem kolu, narednog vikenda, Zvezga gostuje Metalcu (6. april), a Mega Leks Partizanu, u takođe praznom "Pioniru" (4. april).

ZVEZDA: Rebić, Dangubić 9 (1/6 za tri), Aranitović, Mitrović 18 (2/3 za tri, 8 sk), Blažič 6 (2/4 za tri), Kalinić 14 (2/2 za tri), Marjanović 25 (11 sk), Kaplanović, Tejić 2, Dženkins 21 (2/4 za tri, 5 as), Jović 9 (5 as), Cirbes 3.

MEGA: Kešelj 22 (3/5 za tri), Krstić 3, Đoković, Jaramaz, Miljenović 19 (3/4 za tri, 4 sk), Jokić 13 (8 sk), Šulović 2, Vebster 5 (4 as), Zagorac 7 (4 sk, 6 sk), Simeunović, Nikolić, Musli 12 (5 sk).

Rezultati prvog kola:

Crvena zvezda - Mega Leks 107:83

u ponedeljak

Vojvodina - Metalac 20.00

odigrano u subotu:

FMP - Tamiš 95:71
Konstantin - Partizan 74:87

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC