• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dženkins: Još ne razmišljamo o Partizanu

Autor mondo.rs

"Sada je prioritet da napredujemo - individualno i timski. Mislim da nam dobro ide", kaže bek Crvene zvezde Telekom.

 Dženkins: Još ne razmišljamo o Partizanu Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Navijači Zvezde pamtiće mart i po buđenju Čarlsa Dženkinsa i njegovim partijama kojima je podsetio na svoje prošlosezonske nastupe.

Amerikanac je bio konstantno efikasno ofanzivno oružje Dejana Radonjića. U Evroligi su njegovi poeni opet počeli da se podrazumevaju (Makabi 16, Galatasaraj 14, Alba 19), dok je rezultatski nevažne utakmice crveno-belih u finišu ABA lige iskoristio da "namešta" ruku i da završi "jadransku" sezonu sa najviše ubačenih poena među igračima Zvezde (260).

U nedelju uveče, postigao je 21 poen protiv Mega Leksa i još jednom pokazao da se dobro oseća na terenu. Štaviše, svojim karakterističnim šutevima sa distance dodao je i neretke ulaze i "juriše" u reket protivnika.

"Mislim da je potrebno da menjam stvari. Do sada sam se pre svega oslanjao na šut, na situacije u kojima sam stajao po strani i šutirao. Sada se navikavam na raznovrsniju igru", rekao je Dženkins i objasnio da zna šta bi trebalo da radi.

"Moram da budem agresivniji, da utrčavam u reket... To mi ide u korist i popravlja mi samopouzdanje. Protiv Mega Leksa sam često ulazio pod koš i dobro sam se tamo osećao", dodao je.

"Nismo prvi put igrali u praznoj hali"

Nastup protiv Mega Leksa u "zaključanom" Pioniru nije poremetio crveno-bele. Takav ambijent im je dobro poznat. "Nije nam bio prvi put da igramo bez publike. I prošle godine smo igrali bez navijača, igrali smo i prijateljske utakmice bez publike, igrali smo i protiv Laborala pred praznim tribinama, treniramo pred praznim tribinama... Nama je najvažnije ono što se događa na terenu i isti pristup moramo da imamo i kada igramo pred 20.000 ljudi i kada je u sali njih desetoro", rekao je Dženkins.

Utakmicu protiv Mega Leksa komentarisao je u sklopu priprema za naredni mesec i najveće izazove.

"Mega je bila zaista dobra. U prvom poluvremenu dozvolili smo im da steknu samopouzdanje, pa je bilo važno da odigramo drugo poluvreme kako smo se dogovorili - čvrsto, snažno i da ispunimo zadatke. Sledeći mesec nam je jako važan".

Naravno, kada se kaže "sledeći mesec", misli se na plej-of okršaje Crvene zvezde i Partizana u polufinalu ABA lige, koji će sa sobom nositi i težinu plasmana u Evroligu.

Koliko je sada pažnja crveno-belih fokusirana na te utakmice?

"Za sada još ne mislimo o tome. Trenutno razmišljamo o utakmicama koje nam predstoje i kada dođe ta (polufinalna) serija, usredsredićemo se na to. Trenutno nam je najvažnije kao timu da napredujemo invidiualno i timski i mislim da to radimo veoma dobro", uverava Dženkins.

Do polufinalnih derbija, Zvezda će odigrati još tri utakmice. Ove nedelje jednu - protiv Žalgirisa u Litvaniji, a sledeće dve - na gostovanju Metalcu u Valjevu i protiv Panatinaikosa u Beogradu, što će biti i "generalna proba" crveno-belih za mečeve sezone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC