• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slomili Letonce poslije 50 minuta!

Reprezentacija Srbije pobjedom je startovala na turniru tri nacije u Atini, u olimpijskoj dvorani OAKA - 97:93 protiv Letonije.

 Slomili Letonce poslije 50 minuta! Izvor: MONDO

"Orlovi" su u srijedu uveče savladali Letoniju rezultatom 97:93, ali su za to morali da igraju ukupno 50 minuta!

Po četvrtinama je bilo 14:16, 21:17, 21:21 i 17:19, a u produžecima 11:11 i 13:9.

Srbija je trebala da slavi u regularnom toku utakmice, jer je nepuna dva minuta prije kraja imala čak devet poena prednosti. Ipak, Letonci nisu odustali od borbe i Skele im je trojkom na četiri sekunde prije kraja donio izjednačenje.

Srpski košarkaši su se revanširali u prvom ekstra periodu, kada je protivnik imao dva poena prednosti i pun napad.

"Orlovi" su osvojili loptu i poenima Stefana Markovića izborili drugi produžetak, u kojem su odigrali sigurnije i stekli sedam poena viška, pa su Letonci trojkom uz zvuk sirene samo ublažili poraz.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Kosta Perović sa 25 poena, uz osam skokova.

"Letonija ima iskusan tim, predvođen Bjedrinsom, Kambalom i Valtersom i mislim da će biti vrlo nezgodan protivnik na Evropskom prvenstvu. Zadali su nam dosta muke ofanzivnim skokom i odličnom igrom 'jedan na jedan'. Ne mogu da se žalim na zalaganje i odgovornost igrača, jer smo igrali vrlo dobro u odbrani", izjavio je selektor Dušan Ivković.

"Nažalost, u samoj završnici nam je malo pala koncentracija, primili smo dvije trojke i od našeg vođstva od devet razlike, došlo se do produžetka. Ovakva utakmica u pripremnom periodu bila nam je potrebna i sigurno će nam koristiti", dodao je on.

SRBIJA: Popović, Tepić 9 (7sk, 3ukr), Erceg 4 (5sk), Kecman 1, Marković 8 (5as, 3ukr), Tripković 5, Krstić 14 (8sk), Perović 25 (8-11 za dva, 9-11 penali, 8sk), Veličković 12 (6sk), Teodosić 11 (4as), Paunić 8 (3sk), Raduljica nije ulazio u igru.

LETONIJA: Helmanis 2, Vitols 2, Skele 14, Blums 9 (7sk), Kalve, Valters 2, Berzins 8 (5sk), Frimanis, Stalbergs 6, Kambala 18, Janičenoks 16, Bjedrins 16 (14sk).

U četvrtak je Srbija slobodna (sastaju se Grčka i Letonija), a u petak od 20.45 časova odigraće još jedan meč sa domaćinom, poslije onog koji je u utorak priređen iza zatvorenih vrata.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC