• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA Liga: Svi se saglasili - sudije su najbolje

Autor mondo.rs

Na sastanku učesnika plej-ofa regionalne lige u Ljubljani svi se saglasili da su sudije i organizacija lige na najvišem mogućem nivou i po svim svetskim i evropskim standardima, saopšteno iz ABA lige.

 ABA Liga: Svi se saglasili - sudije su najbolje Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Predstavnici Partizana, Crvene zvezde Telekom, Budućnosti i Cedevite - učesnika plej-ofa ABA Lige za sezonu 2014/15 - održali su u Ljubljani sastanak sa čelnicima ovog takmičenja, posle kojeg je saopšteno da su se svi saglasili da će poštovati pravila, fer-plej i reputaciju ABA lige.

U saopštenju objavljenom na sajtu ABA lige, navodi se i da su se predstavnici klubova složili da su i sudije i mendžment lige na najvišem mogućem evropskom i svetskom nivou.

Takođe, sve strane su se dogovorile da ulože maksimalne napore da se napravi sportski ambijent na utakmicama plej-ofa i u skladu sa vrednostima košarke - uzajamnog poštovanja, fer-pleja i sportskog duha.

"Nakon čestitki klubovima koji su izborili plasman u plej-of, podvukli smo da je neophodno da se svi učesnici završnice lige, fokusiraju na pravila, a skrenuta im je pažnja da se ponašaju odgovorno, da protivnike i sve zvaničnike tretiraju sa uvažavanjem i pozitivno, da podržavaju jedni druge i da zajednički rade na očuvanju reputacije lige i takmičenja", piše u saopštenju.

Deo o sudijama i menadžmentu lige:

"Svi učesnici sastanka saglasili su se da su sudije i zvaničnici ABA lige na najvišem mogućem evropskom i svetskom nivou. Zato se može očekivati da će neki od njih (sudije) učestvovati i u evroligaškom plej-ofu, što se poklapa sa plej-ofom ABA lige, ali Komesar za suđenje Aleš Kamnikar veruje da će to biti adekvatno rešeno".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC