• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Oni su najboljih pet

Autor mondo.rs

Izabran idealni tim ABA lige po oceni trenera i navijača, u kojem mesto nije našao MVP regularnog dela sezone Nikola Jokić iz Mega Leksa

Regularni deo ABA lige je završen, sledi plej-of, ali i prilika da se sumiraju utisci. Treneri regionalnog takmičenja i navijači dali su svoju ocenu o tome koje je bio najbolji tokom 26. kola i 182 odigrane utakmice.

Idealnu petorku regularnog dela ABA lige čine - Malkom Arsted (Krka), Suad Šehović (Budućnost), Aleksandar Pavlović (Partizan), Milan Mačvan (Partizan) i Boban Marjanović (Crvena zvezda).

Plej Krke Malkom Arsted bio je prvi "pik" među trenerima, dobivši 33 odsto njihovih glasova. Kada je reč o navijačima oni su prednost dali Markusu Vilijamsu iz Crvene zvezde, dok je Arsted zauzeo drugo mesto. On je bio i najbolji strelac lige sa 17.56 poena po meču.

Suad Šehović jedan je od najzaslužnijih što je Budućnost stigla do druge pozicije uoči plej-ofa. I treneri ABA ligaša nosili su se itom mišlju pa je svaki četvrti dodelio glas za kapitena Podgoričana kao najboljeg na poziciji "dva". Navijači su opet mislili drugačije - najviše glasova dobio je Dragan Milosavljević iz Partizana (24 odsto), dok je Šehović dobio 17 odsto glasova.Šehović je u ligaškom delu ABA lige imao prosek od 12.7 poenam 6.8 skokova, 1.2 asistenciju i jednu ukradenu loptu po utakmici.

Najbolji na poziciji "trojke" je Saša Pavlović iz Partizana. Treneri i fanovi nisu imali dilemu oko izbora najboljeg na toj poziciji. Struka mu je dodelila 58 odsto glasova, navijači 37 odsto. Pavlović se priključio crno-belima tek u 11. kolu ABA lige i u proseku je beležio 13.3 poena, 3.5 skokova i 1.9 asistencija po meču. Nakon njegovog povratka, Partizan je izgubio samo tri od 15 odigranih utakmica.

Još jedan igrač Partizana, Milan Mačvan, našao se u idealnoj petorci ABA lige. Iako je prema statistici MVP Nikola Jokić iz Mega Leksa, Partizanov igrač dobio je prednost na poziciji "četvorke". Treneri i navijači bili su složni u izboru Mačvana, koji je u regionalnom takmičenju zaigrao od petog kola, uz prosečno ubačenih 11.4 pogotka, 7.2 skoka i 2.7 asistencija po utakmici.

Konačno za mesto centra, sudeći prema broju glasova, nije uopšte bilo dileme. Gorostas iz Crvene zvezde Boban Marjanović odneo je ubedljivu pobedu (83 odsto glasova trenera i 54 odsto navijača). Ove sezone Bobi je svim rivalima zadavao mnogo muke pod obručima, u proseku na terenu je provodio 17 minuta i za to vreme postizao je 10.1 poen, 6.9 skokova i 0.9 blokada po meču.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC