• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pred Kaunas: Žalgiris - priprema za plej-of

Autor mondo.rs

"Svaki trijumf u Top 16 fazi nam znači iz više razloga, a posebno jer se tim pobedama stvara pobednički mentalitet", poručio Jaka Blažič pred dug put u Litvaniju.

 Zvezda pred Kaunas: Žalgiris - priprema za plej-of Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Košarkaši i stručni štab Crvene zvezde Telekom otputovali su u četvrtak oko podneva za Kaunas, preko Moskve. Planirano je da na krajnje odredište, udaljeno 1.700 kilometara, stignu oko ponoći.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić odveo je kompletnu ekipu na dalek put, posle skoro dva meseca borbe sa lakim i ne tako lakim povredama (Branka Lazića, Nemanje Dangubića, Stefana Jovića i poslednjeg u nizu - Markusa Vilijamsa).

Dosadašnjim porazima u Top 16 fazi, Zvezda je već ostala bez šanse za plasman među najboljih osam u Evropi. Stoga je i pre utakmice u Kaunasu koncentrisana i na mečeve sezone - aprilske polufinalne mečeve ABA lige protiv Partizana.

U skladu sa tim, Jaka Blažič vidi gostovanje Žalgirisu kao šansu da se crveno-beli još bolje pripreme za okršaje sa najljućim rivalom.

"Ovo će za nas biti poslednja utakmica u Top 16 fazi Evrolige na strani i potrudićemo se da taj meč, protiv veoma kvalitetnog i iskusnog protivnika, iskoristimo na najbolji mogući način, kao pripremu za sve što nam predstoji u plej-ofu ABA lige. Pokušaćemo da zabeležimo pobedu u Kaunasu i za to ćemo se potruditi da odigramo na najvišem mogućem nivou", rekao je Slovenac.

Iako su i litvanski i srpski predstavnik ostali bez šansi za plasman, energični bek Zvezde vidi duel u Žalgiris Areni kao šansu za stvaranje pobedničkog karaktera.

"Svaki trijumf u Top 16 fazi znači nam iz više razloga, a posebno jer se pobedama protiv tako renomiranih timova stvara pobednički mentalitet", dodao je Blažič.

Prethodni duel dva tima ostao je upamćen po rekordno lošem šutu crveno-belih za tri poena (0-19), kao i po tome da je Markus Vilijams promašio šut za pobedu. Žalgiris je slavio 68:70, a Džejms Anderson izrastao je u heroja pobede "Litvanaca" (ubacio 22 poena).

Izvor: MN PRESS Blažič zna koji će biti najjači aduti Žalgirisa u petak.

"Iskustvo iz prvog meča nam govori da od Andersona i Jankunasa preti najveća opasnost. Ostali igrači daju ogromnu energiju i iskustvo ekipi kojja je svojim igrama ove sezone pokazala veliki kvalitet. Potrudićemo se da im pariramo snažnom odbranom i dobrom igrom u tranzciji"

U prošlom evroligaškom kolu, Zvezda je izgubila od Albe u Atini, prema sličnom scenariju viđenom i u Atini, kada je i protiv Panatinaikosa loše počela, pa ostala bez snage za veliki preokret.

"Model igre koji smo pokazali u drugom poluvremenu protiv Albe trebalo bi da nam bude putokaz za trijumf u Kaunasu. Naš maksimalni fokus trebalo bi da bude na jakoj odbrani, jer odatle sve kreće. Kada igrate dobro u odbrani imate i više samopouzdanja u napadu. Pokušaćemo da nametnemo ritam koji nama odgovara. Očekujem vrlo dobru utakmicu", podvukao je Blažič.


Parovi pretposlednjeg, 13. kola:

u četvrtak:

Makabi - Galatasaraj 20.05
Barselona - Real 20.45
Panatinaikos - Alba 20.45

u petak:

Žalgiris - Crvena zvezda 18.15

Tabela: Real 10-2, Barselona 9-3, PAO 7-5, Makabi 7-5, Alba 6-6, Žalgiris 4-8, Crvena zvezda 3-9, Galatasaraj 2-10

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC