• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dueli sa Zvezdom su posebni, neponovljivi!"

Autor mondo.rs

Mladi krlini košarkaš Partizana Mihajlo Andrić iznosi svoja očekivanja pred početak plej-ofa ABA lige i serije protiv "večitog rivala"

 "Dueli sa Zvezdom su posebni, neponovljivi!" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Neverovatna trojka Nolana Smita u polufinalu Fajnal fora ABA lige prošle sezone, onemogućila je Partizanu da se takmiči u Evroligi. Dugogodišnji niz nastupa u elitnom evropskom takmičenju prekinula je Cedevita.

Crno-beli nameravaju da prošlogodišnji propust iz Konbank arene isprave u prvom plej-ofu od osnivanja regionalnog takmičenja. Zadatak neće biti nimalo lak, jer je protivnik Crvena zvezda Telekom, najbolji tim iz regularnog dela ABA lige, učesnik TOP 16 faze Evrolige.

Uprkos tome što "večiti" rival slovi za favorita, Mihajlo Andrić, krilni košarkaš "parnog valjka", očekuje neizvesnu seriju i vidi šansu Partizana da se domogne finala.  

"Svesni smo važnosti i težine serije plej-ofa. Ni sa jednim rivalom nije lako, a kamoli sa Crvenom zvezdom. Sa druge strane, promena sistema takmičenja je, ipak, sportski pravedniji način da se ostvari cilj. Koliko je važno nama da se domognemo mesta u finalu, a time i Evrolige od jeseni, isto važi i za protivnika", počinje Andrić priču za klupski sajt.

Termini polufinala ABA lige

14. april Crvena zvezda - Partizan (21.00) 
15. april Crvena zvezda - Partizan (21.00) 
18. april Partizan - Crvena zvezda (21.00) 
19. april Partizan - Crvena zvezda (21.00) 
22. april Crvena zvezda - Partizan (21.00) 

 Košarkaš Partizana smatra da je u plej-ofu sve otvoreno, bez obzira što je Zvezda na svim frontovima igrala odlično.

"Serija na tri dobijene utakmice je nešto sasvim drugo. Neki se prisete, pa 'izvuku' podatak da Partizan više od dve decenije nije izgubio ovakve serije. Drugi apostrofiraju individualni i timski potencijal crveno-belih. Mislim da sve ono što je bilo između nas, u daljoj i bližoj prošlosti, neće uticati. Osim trenutne motivacije, spremnosti, koncentracije, borbenosti, manje grešaka... Kao što se uvek podrazumeva kada želiš pozitivan rezultat, sem što je sada mnogo, mnogo važno".

Izvor: MN PRESS


Andrić najavljuje uzbudljivu seriju koja se igra na tri dobijene utakmice, u kojoj će prednost "domaćeg" parketa imati Zvezda.

"Sve je otvoreno i neizvesno, posebno kada se ima u vidu skraćeni vremenski period, jer prva dva meča, koja su uvek izuzetno važna, igraju se u 24 sata, da ne analiziram preostale termine, naigraćemo se, i jedni, i drugi. I, svaki naš duel biće poseban, neponovljiv. One klasične priče tipa 'ko je više, manje favorit', ne idu uz večite derbije. Čak i da nije evroligaškog uloga".

Do se čeka početak polufinalnih serija ABA lige (14. aprila), u međuvremenu je počelo takmičenje za prvaka Srbije u kojem titulu brani Partizan.

"Sigurno smo mogli da bolje počnemo utakmicu protiv Konstantina u Nišu, mada je kasnije sve došlo na svoje mesto. Međutim, protivnik nas je 'podsetio' da moramo da imamo krajnje ozbiljan pristup i protiv onih koji su mesto u Superligi izborili iz Košarkaške lige Srbije. Javnost je fokusirana na mečeve nas i Zvezde, a mi u subotu dočekujemo Mega Leks, pa još bez publike zbog prošlosezonekse kazne. Naravno, imamo želju da pobedom sačekamo ono najvažnije - polufinale, a protivnik je mlad, talentovan i kvalitetan. Mislim da će se u Superligi voditi ogorčena borba za treće i četvrto mesto", podvlači Mihajlo Andrić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC