• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Mega je vrlo ozbiljna

Autor mondo.rs

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević pred meč srpskog prvenstva protiv Mege hvali rivala. Neizvesno da li će plejmejker Džoš Akojon igrati zbog povrede ramena. O kazni od 6.000 evra: "Moja građanska dužnost je da kažem".

 Vujošević: Mega je vrlo ozbiljna Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Navijači Partizana u subotu će biti u dilemi - da li da odu na fudbalsku utakmicu ili da preko televizijskih ekrana gledaju košarkašku. Jer, i  fudbalska i košarkaška sekcija igraju u isto vreme - od 18 časova. Jedino neće moći da budu hali "Pionir", jer je Partizan kažnjen zbog prošlosezonskog greha koji se prelio na ovosezonski.

U svakom slučaju, košarkaše Partizana ne očekuje ništa drugo do težak meč protiv mlade ekipe Mege koja je ove sezone kroz takmičenje u regionalnoj ligi pokazala koliko može i kakav potencijal ima.

Trener crno-belih DuškoVujošević očekuje upravo to - veliku borbu protiv Mega Leksa, jer taj klub ima ambiciju da kroz srpsko prvenstvo izbori plasmanu ABA ligu.

"Mega je postala, bez dileme, treća snaga u srpskoj košarci. To je činjenica. Njihove ambicije nisu male i opravdane su, počivaju na uređenosti sistema. Mega je uvek igala motivisano protiv nas i nadam se da ćemo joj odgovoriti istom merom", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Vujošević je ocenio da će borba za treće mesto u domaćemprvenstvu biti velika, pogotovo za treće mesto, jer četvrtoplasiraniklub će morati da plati 150.000 evra za učešće u ABA ligi.

"Borba za treću poziciju u domaćem takmičenju je jako značajna jer oslobađa tih 150.000 evra kotizacije koju daje četvrta ekipa. To su zaista vrlo velike pare", dodao je je Vujošević.

On je istakao da o kvalitetu Mege govori i to što su dva najkorisnijaigrača regionalnog takmičenja iz te ekipe, Nikola Jokić i NenadMiljenović.

Mega, dodao je Vujošević, ima pravo da se nada plasmanu u finaledomaćeg takmičenja.

"Svako ima pravo na svoje snove, nadanja. Poštujem tuđu ambiciju, ako nije materijalistički način realizovanja te ambicije", rekao jeVujošević.

To što će meč biti odigran bez publike, Vujošević ocenjuje kao "otežavajući faktor" za svoju ekipu.

O kazni od 6.000 evra na koliko su ga sankcionisali disicplinski organi ABA lige zbog komentarisanja suđenja u meču poslednjeg kola ligaškog dela lige protiv Budućnosti u Podgorici:

"Svi su videli tu utakmicu na televiziji. Napravljena je materijalna povreda pravila. To sam komentarisao jer smatram da je to moja građanska obaveza. To što se desilo mora da se završi. Desilo se - ne ponovilo se i sledeća utakmica mora da se igra čisto", porucio je Vujošević.

On nije želeo da se bavi sukobom na relaciji FIBA - Evroliga i budućnošću tog evropskog klupskog takmičenja.

"Njabolje bi bilo kada bi tri kluba iz ovog regiona išla u Evroligu i na osnovu rezultata u Jadranskoj ligi i na domaćem takmicenju i Kupu. Mali smo mi da se bavimo time u kom formatu takmičenje treba da se igra. Svakako ćemo biti kolateralna šteta i bolje da se usredsredimo na stvari na koje možemo da utičemo", rekao je Vujošević.

Vujošević je rekao da je zdravstveno stanje igrača "dosta dobro",ali da do meča protiv Mege neće znati da li će igrati Džoš Akojon zbogpovrede ramena.

"Otvoreno je pitanje da li će nastupiti protiv Mege", dodao je on.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC