• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekorder Vitkovac: Tek smo na pola puta

Autor mondo.rs

Igrač sa najviše mečeva u ABA ligi učestvovaće u završnici takmičenja sa trećim različitim timom. Ovaj put u dresu Budućnosti.

 Rekorder Vitkovac: Tek smo na pola puta Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Sa 270 nastupa u ABA ligi Čedomir Vitkovac drži rekord po broju odigranih utakmica u regionalnom takmičenju, a predstojeći plej-of biće treći u kojem učestvuje kao član različitih klubova.

Posle Partizana i Igokee, na red je došla Budućnost.

Podgoričani iza sebe imaju sjajan period i osvojeno drugo mesto u ligaškom delu, ali će im rival u borbi za finale (i plasman u Evroligu) biti Cedevita, koja ih je pobedila u oba prethodna duela ove sezone.

"Izuzetna sezona je iza nas. Drugo mesto je veliki uspeh, a to je ujedno i najbolji plasman Budućnosti od osnivanja ABA lige. Ipak, tek nam predstoji ono glavno. Tek smo na pola puta", počeo je Vitkovac razgovor za sajt ABA lige.


"Jesmo dva puta izgubili od Cedevite, ali plej-of je skroz druga priča u odnosu na sezonu. Tu več radi i psihologija, glava... Igra se na tri pobede u kratkom vremenskom razmaku. Koja ekipa bude više delovala kao tim, ona će na kraju i pobediti. Spremamo se, verujem da će biti nekih iznenađenja sa obe strane. Očekujem izjednačenu borbu do poslednjeg daha. Šanse su 50-50", dodao je krilni igrač Podgoričana.

Kao najveću opasnost iz redova zagrebačkog tima, Vitkovac ističe Mira Bilana.

"Cedevita je izuzetna ekipa sa odličnim pojedincima. Miro Bilan nam je pravio najviše problema u prethodne dve utakmice, tako da mislim da ćemo posebnu pažnju morati da obratimo na njega".

Budućnost će imati prednost domaćeg terena, što nije zanemarljivo.

"Voleo bih da se se protiv Cedevite ponovi ona atmosfera sa utakmice protiv Partizana. To je bila fenomenalna atmosfera i takva podrška nam je sigurno potrebna. Naravno, neka sve protekne u fer-plej okvirima. Sport uvek mora da bude samo sport, ljudi bi trebalo da navijaju za nas, a ne protiv rivala. Ovo je istorijska šansa za klub, grad i državu i svi moramo biti na nivou kako bismo je iskoristili", naglasio je Vitkovac.

Pomenutih 270 utakmica u regionalnom takmičenju Vitkovac je sakupio igrajući za Crvenu zvezdu, Partizan, Igokeu i Budućnost (u dva navrata).

Do sada je osvojio dve titule, 2008. i 2009. godine, obe u dresu Partizana.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC