• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lisac: I ja sam pitao da li je Partizan oštećen

Autor mondo.rs

Izvršni direktor regionalnog takmičenja tražio od nadležnih pojašnjenje sporne situacije s kraja utakmice Budućnost - Partizan. Evo šta mu je rečeno.

Trojka kojom je Džej Ar Rejnolds "overio" pobedu Budućnosti protiv Partizana i zakazao "večiti derbi" u polufinalu plej-ofa i dalje je aktuelna tema.

U Humskoj smatraju da su oštećeni, jer je centar Podgoričana Darko Planinić suprotno svim pravilima povlačio mrežicu dok je lopta skakutala po obruču (na slici). Kada je prošla kroz cilindar, arbitri su zaustavili meč i pogledali sporni detalj.

Međutim, iako je sudija Saša Pukl jasno video na snimku povlačenje, nije reagovao, pa su poeni upisani i ispostavili se kao odlučujući.

U razgovoru za Sport network, prvi čovek regionalne lige Roman Lisac izjavio je da ni on nije bio siguran da li je Partizan oštećen u toj situaciji. Zato je kontaktirao nadležne za suđenje i dobio odgovore.

"Moram reći iskreno - i ja sam pitao najodgovornijeg čoveka o čemu se radi, da li su sudije napravile grešku. Rečeno mi je da nisu, jer je presudila sudijska procena, a u takvoj situaciji je ona odlučujuća. Relevantna je bila procena sudije, a ja ne smem i neću da presuđujem da li je sudija bio u pravu ili ne. On je tako procenio i apsolutno mu verujem da je to uradio prema savesti", rekao je izvršni direktor ABA lige.

 Lisac je istakao da se "instant replay" sistem koristi samo u Evroligi i na "Jadranu" i da regionalno takmičenje sude jako dobre sudije, sa čim su se složili i predstavnici učesnika plej-ofa na zajedničkom sastanku.

"Ako pogledate, svake godine imamo svoje arbitre na Fajnal foru Evrolige, na svetskom i evropskom prvenstvu, čak i u finalima. To znači da je naš prostor pozornica i za dobre arbitre, a ne samo za odlične, mlade igrače u svim zemljama regiona. Imamo 30 sudija u Evroligi, što je skoro trećina arbitara koje sude to takmičenje. I to su u pitanju top sudije. I mi im ne verujemo. Zašto?", upisao se on.

Lisac je primetio da i do njega dolazi veliki broj kalkulacijama i nagoveštaja aktivnosti koje nemaju veze sa sportom. I to ga jako čudi.

"Imamo u glavi previše priča, kombinacija, zavera... Ponekad se zapitam da li sam u realnom svetu i šta se događa? O meni pričaju da sam čovek kombinacije, ali nekad zaista pomislim da sam prvi razred osnovne škole kada čujem šta sve ljudi smišljaju...", dodao je direktor ABA lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC