• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đinobili: Možda još samo sledeća sezona...

Autor mondo.rs

Argentinski košarkaš najavio je da je penzija blizu

Igrač San Antonija Emanuel Manu Đinobili razmišlja o završetku karijere.

“Svaki penzionisani igrač mi poručuje 'Uživaj, igraj još jednu godinu'. I dobro, ja ovo radim već 19 godina, i ako na kraju ove sezone ne bude kraj, sigurno će to biti naredne. To će biti definitivno završetak moje karijere i neću se vraćati”, izjavio je košarkaš San Antonija za argentinski list “La nasion”.

Manu je profesionalnu karijeru počeo sa 18 godina u rodnoj Argentini. Tamo je nastupao tri godine, a onda je još četiri sezone igrao u Italiji, pre nego što je 2002. stigao u NBA ligu, u ekipu San Antonija. Sa Spursima je osvojio četiri šampionska prstena - 2003, 2005, 2007, kao i prošle sezone.

Jedan od najvažnijih “šrafova” San Antonija, uz Tima Dankana i Tonija Parkera, u poslednje dve sezone propustio je 54 meča u NBA ligi zbog povreda ili odluke trenera Grega Popovića da ga odmori.

On je godinama predvodio argentinsku reprezentaciju, a prošle godine Spursi ga nisu pustili da nastupa za nacionalni tim na Svetskom prvenstvu u Španiji zbog problema sa stopalom.

Đinobili je izjavio da je završio reprezentativnu karijeru i da sigurno neće nastupati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016, iako su mnogi verovali u to.

Igrajući za Spurse, koji su ga izabrali na draftu 1999. godine tek u drugoj rundi, kao 57. “pika”, postiže u proseku 14,4 poena, četiri asistencije i 3,8 skokova po meču.

Manu je dva puta učestvovao na Ol-star meču (2005. i 2011), a 2008. izabran je za šestog igrača lige.

Sa reprezentacijom Argentine osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine i bronzu četiri godine kasnije u Pekingu, dok se na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. okitio srebrnom medaljom posle poraza u finalu od selekcije Jugoslavije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC