• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

M-Will: Protiv Partizana garantujem samo trud

Autor mondo.rs

Plejmejker crveno-belih očekuje da se ekipa u polufinalu ABA plej-ofa osloni na adute koji su joj donosili rezultate cele sezone.

 M-Will: Protiv Partizana garantujem samo trud Izvor: MN PRESS

Do početka po mnogo čemu istorijske plej-of serije Crvene zvezde Telekom i Partizana ostalo je još samo šest dana.

Dok su crno-beli uveliko posvećeni samo pripremi polufinalnih mečeva, crveno-beli moraju da odigraju meč poslednjeg kola Top 16 faze Evrolige protiv Panatinaikosa (četvrtak, 20.45), a onda će se i oni potpuno “prekopčati” na doigravanje ABA lige.

Zvezda je sa skorom 24-2 ubedljivo trijumfovala u regularnom delu sezone, izjednačivši rekord Partizana i Makabija. To joj, ipak, ništa ne garantuje kada je reč o borbama za finale i plasman u Evroligu sledeće sezone.

"Očekujem da odigramo maksimalno angažovano. Želja i trud koje ulažeš su jedino što možeš da kontrolišeš kada počne utakmica", kaže Markus Vilijams za zvanični Youtube kanal ABA lige.

U seriji koja se igra do tri pobede, Zvezda će imati priliku da 14. i 15. aprila uz pomoć publike povede sa velikih 2:0.

"Prednost domaćeg terena je uvek bitna, ali u ovom slučaju će razlika biti samo u navijačima na tribinama. Igrači Partizana naviknuti su na ovu dvoranu i obruče, koliko i mi. To garantuje zanimljivu seriju".

U odnosu na tri ovosezonska "večita" derbija, crno-beli će biti jači za Džoša Akojona, opasnog šutera skrivenog u telu plejmejkera.

"Gledao sam ga nekoliko puta. Definitivno je odličan igrač, jer da nije, ne bi ga ni doveli. Ali, mislim da ne možemo da uđemo u seriju misleći o tome ko igra u njihovom timu. Moramo da se oslonimo na ono što nam je donosilo rezultate tokom cele sezone. To znači da igramo čvrsto u odbrani, da u napadu dajemo loptu igračima u dobrom ritmu, da se fokusiramo na svoju igru i da ne dozvolimo da nas pritisak sputa", naveo je Vilijams.

Krajnji cilj se zna, to je trofej, mada će već eventualnim trijumfom u polufinalu biti odrađen veliki deo posla.

"Titula prvaka ABA lige je nešto što želimo od početka sezone. Ali, kao što sam rekao, ne možemo da garantujemo rezultat, ni bilo šta, osim da ćemo izaći na teren i odigrati najjače što možemo", završio je nekadašnji student Jukona, koji je kao profesionalac igrao u NBA ligi, Portoriku, Rusiji, Kini i Španiji.

Prema podacima sa njegove stranice na Vikipediji, prvi i jedini trofej mu je Kup Srbije, osvojen pre dva meseca u Nišu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC