• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dašić ode među "kraljeve"

Saga o Vladimiru Dašiću konačno je okončana. Crnogorski reprezentativac nosiće dres najtrofejnijeg evropskog kluba Real Madrida!

 Dašić ode među "kraljeve"  Izvor: MONDO

Dašić će karijeru nastaviti u klubu za koji je ovog ljeta potpisao i Novica Veličković, mada je bilo priče i da bi mogao jednu sezonu da nosi dres Partizana.

Real je u konkurenciji Barselone, Panatinaikosa, Makabija i Partizana, pobijedio u trci za Dašića, a 21-godišnji košarkaš potpisaće trogodišnji ugovor sa "kraljevskim" klubom, prenose podgorički i španski mediji.

Dašić u Madrid putuje poslije meča Crne Gore sa Islandom, koji se igra u srijedu, a potpisivanje ugovora i zvanično predstavljanje trebalo bi da se dogodi u četvrtak.

"Još sam u šoku, jer se sve brzo izdešavalo. Ostalo je da se riješe još neki administrativni poslovi, ali sada je već sigurno da ću naredne sezone igrati u Realu. To je velika čast i obaveza za mene, postaću član najtrofejnijeg kluba u Evropi, igraću u najjačoj ligi na Starom kontinentu. Čeka me puno iskušenja, ali sam siguran da ću na sve to odgovoriti na pravi način. Real je napravio 'drim-tim', čast mi je što ću igrati sa takvim igračima i što će me trenirati jedan od najboljih stručnjaka Evrope (Etore Mesina)", rekao je Dašić za podgoričke "Vijesti".

Ono što Madriđanima nije pošlo za rukom prije tri godine, uspjelo im je sada.

"Prije tačno tri godine htjeli su da me dovedu, ponuda je bila dobra, ali sam ostao u Budućnosti. Ali, sada se sve završilo. Dva mjeseca je trajala, tako da kažem, afera oko mene, u igri su bili Panatinaikos, Barselona, Olimpijakos, Makabi, Partizan, jedno vrijeme Armani Džins. Real se opet uključio u trku prije nekoliko dana, poslao ponudu koju nisam mogao da odbijem, nisam se dvoumio nijednog trenutka. Ponuda Reala se ne odbija, klub takvog renomea samo jednom zove", naglasio je crnogorski košarkaš.

Poslije osam godina, od kojih posljednje četiri kao standardni prvotimac, Dašić napušta matični klub.

"Budućnost će uvek biti u mom srcu, tu sam počeo karijeru, igrački se afirmisao. Međutim, došlo je vrijeme rastanka, idem u veći klub. Možda se nekada opet vratim u Podgoricu, nikad se ne zna kada putevi mogu da nam se ukrste. Biće mi teško, ali profesionalac sam, moram da mislim na sebe i na svoj napredak", zaključio je Dašić.

Kada uđe u svlačionicu Reala, Dašić će pored sebe imati sve same zvijezde evropske košarke - Horhea Garbahosu, Luisa Buloka, Felipea Rejesa, Rimantasa Kaukenasa, Darijuša Lavrinoviča, Serhija Vidala, Trevisa Hansena, Novicu Veličkovića, vjerovatno Pabla Priđonija...

"Sigurno je da će mi trebati vremena da se naviknem na novi klub, saigrače, jaču ligu, na igranje u Evroligi. Real u domaćem šampionatu svako kolo praktično igra derbi. Ja sam još neiskusan za to takmičenje, jer su naša liga, NLB liga i Evrokup slabiji od ACB lige i Evrolige. Trudiću se da na najbolji mogući način riješim taj problem i da se što prije adaptiram".

Upoznavanje sa trenerom uslijediće po potpisivanju ugovora, ali je izvjesno da će u "kraljevskom" klubu igrati na poziciji trojke, koja mu najviše odgovara.

"Trebalo bi u srijedu da odem u Madrid, a da u četvrtak potpišem ugovor i da budem zvanično predstavljen. Kako mi je rečeno, Real nema visokog igrača na poziciji trojke, zbog toga su željeli mene. Konačno se vraćam na poziciju koja meni najviše odgovara. Nadam se da ću opravdati očekivanja svih u Realu i dokazati da nisu pogriješili što su me angažovali", kaže Dašić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC