• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno je PAO!

Autor mondo.rs

Velika pobeda Crvene zvezde nad Panatinaikosom (69:68), poenima Bobana Marjanovića dve sekunde pre kraja! Atinjani ipak prošli u plej-of, zahvaljujući pobedi Makabija.

 Konačno je PAO! Izvor: MN PRESS

Ovog puta, Panatinaikos se nije izvukao!

Crvena zvezda savladala je šestostrukog šampiona Evrope, u drami za pamćenje, u krcatoj hali Pionir!

Poenima Bobana Marjanovića, MVP igrača Evrolige, dve sekunde pre kraja, tim Dejana Radonjića oborio je na pleća šampiona Grčke i završio učešće u Top 16 fazi sa skorom 4-10!

Na svom verovatno oproštajnom evroligaškom meču od Zvezde, Bobi joj je poklonio još jednu veliku pobedu. Uhvatio je ofanzivni skok posle promašaja Markusa Vilijamsa za tri, iznudio dva slobodna bacanja i pogodio oba!

Dimitris Dijamantidis (12 p) bio je heroj prethodnih trijumfa Atinjana protiv Radonjićevog tima, vukao i večeras uz Estebana Batistu (15 p), ali uz zvuk sirene, iz okreta, preko ramena, nije uspeo da pogodi.

Veliko slavlje je počelo. Navijači su, sa kartama za ABA plej of u džepovima, počeli veliko slavlje i ispratili ekipu u svlačionicu ovacijama. Dugo će pamtiti današnju utakmicu!

I večeras, "zeleni" i crveno-beli odigrali su meč za prepričavanje. Međutim, u obrnutim ulogama nego u prethodnim susretima. Večeras je Zvezda vodila u većem delu meča, pa Panatinaikos uzvratio, ali na kraju ipak, konačno pao!

CRVENA ZVEZDA - PANATINAIKOS 69:68

Marjanović je završio meč sa indeksom 28, sa 12 poena i čak 16 skokova, ali bi bilo nezahvalno reći da je samo on heroj ogromnog trijumfa.

Pet minuta pre kraja, u trenutku najvećeg vođstva Atinjana od osam poena (58:50), Jaka Blažič (11p, 3/6 za tri) ulio je trojkom nadu, a pet minuta kasnije i zapalio dvoranu, još jednom trojkom, ali uz faul, za 65:65!

U međuvremenu, kapiten Zvezde Luka Mitrović nije dozvolio ekipi da klone, odigravši najbolji evroligaški meč ove sezone (11 p, 8 sk, 6 as), dok je  Nikola Kalinić (14 p, 4 sk), najefikasniji među domaćina, zadavao Atinjanima nerešiv rebus igrom leđima pod košem.

Krilni igrač Zvezde pokazao je da je Radonjićev tim ipak izvukao lekciju iz evroligaških poraza u neizvesnim završnicama. Insistirajući na igri u reketu, neprestano je "izvlačio" slobodna bacanja, kojima je vraćao ekipu u meč i uveo ga u neizvesnu završnicu.

Pametnom igrom, crveno-beli su "trošili" vođstvo učesnika plej-ofa i na kraju oborili velikana na pod. Ispratili su Atinjane u četvrtfinale porazom, koji im ipak nije doneo rezultatski značaj jer su tokom drugog poluvremena utakmice u Beogradu saznali da je Makabi pobedio Albu i da će igrati u doigravanju.

Za mesto na Fajnal-foru Evrolige, PAO će se od sledeće nedelje boriti za moskovskim CSKA. Istovremeno, Zvezda će voditi najvažnije bitke ove sezone, protiv Partizana, u polufinalu ABA plej-ofa.

U četvrtak uveče, crveno-beli poslali su jasnu poruku da su spremni za te utakmice.

ZVEZDA: Vilijams 11 (3/9 za tri, 7 as), Rebić, Dangubić 3, Mitrović 11 (8 sk, 6 as), Lazić, Blažič 11 (3/6 za tri), Kalinić 14, Marjanović 12 (16 sk), Tejić, Dženkinis 4, Jović, Cirbes 3.

PAO: Sloter, Janković 9 (3/5, 5 sk), Focis 6 (6 sk), Nelson 8, Papas 11 (4 as), Mavrokefalidis 7, Dijamantidis 12 (2/5 za tri, 6 as), Gist, Batista 15 (6 sk).

KRAJ! CRVENA ZVEZDA POBEDILA JE PANATINAIKOS!

Dijamantidis šutira preko ramena sa osam metara i promašuje!

40' 69:68 MARJANOVIĆ POGAĐA OBA! Dve sekunde pre kraja, PAO traži tajm-aut! "MVP, MVP" viče dvorana.

40' 67:68 Marjanović je fauliran dve sekunde pre kraja!!!

40' 67:68 Trojka Panatinaikosa! Papas posle komplikovanog napada Dijamantidisa i Batiste pogađa, kao i tokom celog meča. Tajm-aut Dejan Radonjić, 23 sekunde pre kraja.

40' 67:65 Dženkins precizan  sa linije penala i Zvezda vodi! 36,6 sekundi do kraja. Tajm-aut Duško Ivanović. Instant serija domaćina 5:0.

40' 65:65 BLAŽIČ POGAĐA TROJKU UZ FAUL!

43 sekunde do kraja. Promašio je slobodno bacanje, Kalinić uhvatio loptu i dodao je do Dženkinsa, koji je fauliran...

39' 62:65 Kalinić promašuje oba , a Marjanoviću gosti kradu loptu posle ofanzivnog skoka. Potom je krade i Mitrović.

39' 62:65 Dijamantidis pogađa oba bacanja...

39' 62:63 Kalinić opet na liniji, odakle ubacuje dva puta. Meč je opet potpuno otvoren, a sudije sviraju prilično diskutabilan faul Marjanovića na Dijamantidisu.

39' 60:63 Kalinić pogađa slobodna bacanja, a Vilijams promašuje trojku za vođstvo... Blažič se zaleteo pod Batistu po loptu i napravio faulu napadu.

38' 58:62 Mitrović promašuje trojku za "minus jedan", ali se iskupljuje u odbrani. Još dva i po minuta do kraja.

37' 57:62 Blažič trojkom uliva nadu (55:60), ali Nelson brzo pogađa... Potom je precizan i Mitrović. "Hajde, igraj i bori se", peva hala. Tajm-aut Duško Ivanović.

35' 50:58 Ipak je Zvezdin napad prvi zatajio. Papas i Focis pogodili su važne šuteve i pet minuta pre kraja doneli Atinjanima značajnu prednost. Dejan Radonjić traži pun tajm-aut.

32' 50:53 Mitrović trojkom i Kalinić košem uz faul održavaju svoj tim u igri. Hoće li moći i da zaustave razbuđeni napad gostiju?

32' 44:51 Nelson krade loptu i dobija još jedan poklon domaćina - faul pri svom polaganju. Tajm-aut Dejan Radonjić.

31' 44:48 Nelson donosi Panatinaikosu najveću prednost do sada, košem uz faul Stefana Jovića.

Ova utakmica ipak neće odlučiti ko će u četvrtfinale Evrolige. Makabi je u Berlinu pobedio Albu.

- KRAJ TREĆE ČETVRTINE -

Poen prednosti za Atinjane. Još deset minuta velike borbe.

30' 44:45 Međutim, Panatinaikos odmah kreće u još jednu kratku seriju i preuzima prednost. Vilijams i Marjanović su na klupi i to se odmah primećuje u Zvezdinom napadu.

29' 44:41 Marjanović završava još jednu mini-seriju gostiju, koju je inicirao Janković, dalekom trojkom.

27' 42:36 Dijamantidis pogađa tešku trojku i pronalazi ritam. Ipak, Blažič odgovara poenima, brani se i kreće u novi napad, koji finišira Kalinić.

Izvor: MN PRESS 25' 38:33 Marjanović zaokružuje Zvezdinu seriju na 8:0. Batista odmah uzvraća lakim poenima posle pik-en-rola.

24' 36:31 Blažič odmah vraća trojku iz ćoška, na asistenciju Lazića, koji je fintom izbacio iz igre Dijamantidisa. Odmah potom trojku ubacuje i Vilijams, sa istog mesta!

23' 30:31 u hali Pionir! Panatinaikos bolje počinje drugo poluvreme i stiče prednost još jednom trojkom Vladimira Jankovića...

- Poluvreme je, ali ne i u Berlinu, gde osam minuta pre kraja Makabi vodi protiv Albe samo dva poena - 58:56!

Pogledajte još jednom kakvu su koreografiju navijači Zvezde pripremili za ovu utakmicu.

- POLUVREME - 30:26

Papas je trgao Atinjane u buci "Pionira", ali Zvezda vodi i posle druge četvrtine, u kojoj su Marjanović i Vilijams imali priliku i da odmore. Trenutno, najbolji strelac meča je Markus Vilijams, sa osam poena (2/5 za tri).

19' 30:26 Marjanović zakucava posle ofanzivnog skoka, pa asistira za Mitrovića, za "plus sedam" (30:23). Međutim, na drugoj strani Focis odmah pogađa trojku iz ćoška.

- Trenutno, u Berlinu, posle 28 minuta, Makabi vodi 45:48. Po svemu sudeći, biće paklena završnica u O2 World areni.

17' 26:23 Janković pogađa daleku trojku, Esteban Batista snažno zakucava i Panatinaikos je ponovo u igri. Dejan Radonjić traži tajm-aut.

Izvor: MN PRESS 15' 24:18 Nikos Papas prodire pod koš Zvezde i ponovo uspostavlja jednocifrenu razliku. Na drugoj strani, Nelson faulira Kalinića, koji još nije izašao iz igre.

13' 23:12 Cirbes zakucavanjem prekida mini-seriju Panate, a Dangubić trojkom vraća razliku na 11 poena. Dijamantidis je pogodio prvu trojku na meču.

11' 18:7 Luka Mitrović donosi Zvezdi prvu dvocifrenu prednost. Dangubić potom promašuje teško zakucavanje za "plus 13" posle kontre. Na terenu je prvi put Demarkus Nelson, sada plejmejker Atinjana, a protekle dve sezone kreator igre Crvene zvezde.

- Kraj prve četvrtine. Kalinić ne pogađa težak šut sa osam metara uz zvuk sirene. Navijači Zvezde mogu biti zadovoljni, dok u Berlinu Alba gubi od Makabija 36:43.

10' 16:7 Kalinić "na mišiće" donosi Zvezdi najveću dosadašnju prednost. Igra "jedan na jedan" sa Jankovićem i pogađa o tablu.

- U igri su Stefan Jović i Čarls Dženkins. Pogledajte najlepši dosadašnji potez.



8' 14:6 Vilijams pogađa još jednu trojku! Ivanović rotira, Radonjić ne menja petorku koja igra kako je planirao.

7' 11:6 Zanimljiva scena u Pioniru. Lopta je ostala na vrhu semafora, pa je meč morao biti nastavljen novom loptom. "Bobi, Bobi", povikala je Zvezdina publika, tražeći od centra da je skine.

- Pre utakmice, Crvena zvezda delila je navijačima karte za plej-of seriju protiv Partizana.

5' 9:4 Vilijams "vrti" na perimetru i iznenađuje sve dodavanjem za Luku Mitrovića. Zvezdin kapiten zakucava loptu u koš, a Duško Ivanović traži tajm-aut.

Izvor: MN PRESS

3' 5:2 Vilijams ubacuje prvu trojku, Zvezda vodi.

UTAKMICA JE POČELA!

- Startne petorke su:

ZVEZDA: Vilijams, Blažič, Kalinić, Mitrović, Marjanović.
PAO: Sloter, Dijamantidis, Janković, Gist, Batista



- Halom je razvijena velika koreografija. Očekivano je vrelo u dvorani, pre svega zbog tradicionalnih odnosa navijača Zvezde i Olimpijakosa, najljućeg rivala Panatinaikosa.

Spektakl počinje! Crvena zvezda - Panatinaikos, četvrti put u poslednje dve sezone!

Crveno-beli dočekali su Atinjane u poslednjem kolu Top 16 faze, bez šanse da se plasiraju u četvrtfinale Evrolige. PAO mora da pobedi, a u slučaju poraza meču najboljih osam otišao bi uz poraz Albe od Makabija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC