• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smit izbacio Albu i poveo PAO u četvrtfinale!

Autor mondo.rs

Šampion Evrope nekako je pobedio u Berlinu, najviše zahvaljujući sjajnom Smitu, što je značilo eliminaciju Albe i plasman Panatinaikosa u četvrtfinale, bez obzira na ishod utakmice u Beogradu.

 Smit izbacio Albu i poveo PAO u četvrtfinale! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Alba nije uspela da postane prvi nemački tim u četvrtfinalu, od osnivanja Evrolige!

Tim našeg Saše Obradovića, pred 14.000 svojih navijača u Berlinu, poražen je posle napetog, srčanog, na momente i grubog meča koji je praktično otvorio eliminacije. Dalje ide šampion Evrope Makabi, koji je sa sobom među osam najboljih poveo i Panatinaikos.

Da sve bude zanimljivije, PAO je u tom trenutku gubio od Crvene zvezde u “Pioniru”.

U “O2 Areni”: Alba Berlin – Makabi Tel Aviv 64:73 (17:21, 17:20, 17:12, 13:20).

Junak utakmice bio je veteran Devin Smit, koji je Albi ubacio 28 poena uz šut za tri poena 7/10 i još sedam skokova i tri asistencije, pa ne treba da čudi što su ga Izraelci vezali ugovorom do 2018. godine iako je u 32. godini života.

Dakle, Makabi je treći, a Panatinaikos četvrti, što znači da će prvi na Fenerbahče u četvrtfinalu, a drugi na CSKA.

Makabi je bolje otvorio utakmicu, poveo 3:12, imao i 17:26, ali je tada Alba napravila dobru seriju i izjednačila na 30:30, što je bio samo povod za novi beg gostiju - 4:11 za sedam poena razlike na poluvremenu.

Međutim, treća deonica pripala je Obradovićevom timu koji je 41:47 pretvorio u 49:50. Ispostaviće se kasnije da će na svaki prilaz Albe trojkom reagovati - Smit! Počeo je tada, za 49:53, a nastavio u sličnom stilu i u četvrtoj četvrtini, koju je Marko Banić poenima zakuvao do tačke ključanja - 58:58, na sedam minuta pre kraja.

Sofoklis Skorcanitis je tada ubacio pet poena i kaznio promašaje Redžija Redinga, koji je prosto upropastio svoj tim u finišu utakmice, kada je promašio SVE šuteve iz igre, i nastavio da ih forsira, a nije bolji ni sa penala, gde nijednom nije vezao dva ubačena.

Kada je počeo da promašuje i Banić, kola su krenula nizbrdo za Nemce, a dokusurio ih je - Aleks Tajus poenima iz tranzicije, nakon što je Alba u jednom napadu promašila tri šuta, uz jednu rampu koju je Džamelu Meklinu spustio Brajan Rendl (59:66).

Poenima Leona Radoševića, Alba je na četiri minuta pre kraja stigla do 63:66, ali je tada trojku pogodio, pogađate, Smit! Uz još jedno ubačeno slobodno bacanje u narednom napadu, za 64:70. Na to je Reding odgovorio sa dva promašaja u dva napada, a kada je Džeremi Pargo omašio trojku, novu šansu Albi ukrao je Jogev Ohajon, koji je kao najniži na parketu uzeo ofanzivni skok i sa linije slobodnih bacanja pogodio jednom za nedostižnih 64:71.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC