• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TOP 16: U Istanbulu može i poraz

Crno-beli u pretposlednjem kolu Top 16 Evrolige mogu da odigraju rasterećeno protiv Efes Pilsena.

 TOP 16: U Istanbulu može i poraz Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana u četvrtak od 19.15 časova gostuju ekipi Efes Pilsena, koja dva kola pre kraja Top 16 faze jeste u praktično izgubljenoj poziciji, ali još ima teoretske šanse da se plasira na neko od prva dva mesta.

Mnogo je kombinacija u grupi koju sa skorom 3-1 predvodi Montepaski iz Sijene, a slede ga Partizan (2-2), Panatinaikos (2-2) i Efes (1-3).

Što se tiče crno-belih, poznato je da će u poslednjem kolu kod kuće morati da pobede Panatinaikos, bez obzira na to šta urade u Istanbulu.

To ne znači da je svejedno koji će biti rezultat utakmice u dvorani Abdi Ipekči. Ne bi bilo dobro da Partizan izgubi sa više od 13 poena razlike, jer je u Beogradu slavio 78:65, a Efes već ima bolji koš-količnik u međusobnim duelima sa Atinjanima (74:64, 65:74)...

Šampionu Srbije posao će ponovo biti olakšan, jer u poređenju sa prethodnom utakmicom, trener Efesa Dejvid Blat ima na raspolaganju samo jednog igrača više - to je krilni centar Andre Hatson.

Dru Nikolas, Loren Vuds i Rašad Rajt su otpušteni zbog odbijanja da doputuju u Beograd, tako da popularni "pivari" sada imaju samo devetoricu igrača.

"Naravno da ćemo ići na pobedu", poručio je strateg crno-belih Duško Vujošević. "Za nas je važno i kako će odigrati Panatinaikos - Montepaski u Atini, ali cilj nam ostaje pobeda ili poraz sa manje od 13 razlike. Efes će biti jači za Hatsona i domaći teren, na kojem igra mnogo bolje nego u gostima. Biće druga priča u odnosu na Pionir, kada smo iskoristili sve svoje prednosti", naglasio je Vujošević.

Interesantno je da je Partizan ove sezone već pobedio u istoj istanbulskoj dvorani - 91:86 protiv Fenerbahčea, mada ta utakmica nije bila od posebnog takmičarskog značaja.

"Hoćemo da nastavimo seriju dobrih igara i rezultata. Svesni smo da će susret sa Panatinaikosom u poslednjem kolu rešavati sve, ali ćemo opet pokušati da pobedimo Efes. Biće teško, ipak, zašto da ne", kaže iskusni Dušan Kecman.

Trener Efesa Blat najavio je da njegov tim neće odustati jer je grupa D "još uvek veoma otvorena" i zato što je karakteristika Efesa borba do poslednjeg daha.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC