• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bokan: Interes je liga sa takmičarskim značajem

Autor mondo.rs

Predsednik Budućnosti ne bavi se mnogo najavom da će FIBA kazniti zemlje čiji klubovi budu učestvovali u takmičenjima koje ona ne priznaje.

Čelnici FIBA na sastanku u Ženevi su naložili predstavnicima košarkaških saveza sa prostora bivše Jugloslavije da zajedno sa klubovima naprave projekat nove regionalne lige.

Najavljeno je da će Savezi koji, eventualno, ne uspeju da "disciplinuju" svoje klubove, pa ovi nastave da igraju postojeću ABA ligu - nepriznatu od strane FIBA - trpeti posledice u vidu suspenzije sa velikih takmičenja (OI, EP...)

"Naš klub nije dobio nikakvu zvaničnu informaciju, jedine informacije koje imamo su one iz medija. Nemam informaciju ni od Saveza, ni od ljudi koji su prisustvovali sastanku, tako da u ovom trenutku zaista ne mogu da komentarišem", rekao je predsednik Budućnosti Dragan Bokan za sportski podlistak "Pobjede".

On je dodao da je inicijativa FIBA pitanje za ljude iz KS Crne Gore, uz opasku da su interesi Budućnosti jasni.

"Mi smo i ranije bili kristalno jasni, da nam je interes takmičenje koje ima prohodnost ka Evroligi i Evrokupu. U ligi koja nema takmičarski značaj i iz koje se ne bi moglo obezbediti učešće na međunarodnoj sceni, ne bi bilo interesa za ulaganje".

U ovom trenutku je neizvesno kako će izgledati evropska klupska scena narednih godina, pošto FIBA ima ambiciju da preotme takmičenja firmi "Euroleague Basketball", na čijem čelu se nalazi Đordi Bertomeu i čiji sastavni deo je postojeća ABA liga.

Takođe nije poznato kakvog bi značaja bila potencijalna nova regionalna liga, koju zagovara FIBA.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC