• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Big Bobi” ostavio De Koloa, Gaudloka, Tomića!

Autor mondo.rs

Čestitke Marjanoviću na sjajnoj sezoni u Evroligi, koja je krunisana novom MVP titulom!

Ne samo da je Boban Marjanović koševima sa linije slobodnih bacanja doneo Crvenoj zvezdi slatku pobedu nad Panatinaikosom na oproštaju od Evrolige, već se po učinku izjednačio sa Devinom Smitom iz Makabija, a...

...to mu je donelo još jedan rekord u rekordima ispunjenoj sezoni: Marjanović i Smit proglašeni su za najkorisnije igrače poslednjeg, 14. kola Top 16 faze Evrolige, što je Zvezdinom gorostasu treće takvo MVP priznanje računajući i prvu fazu.

Time, on se odlepio od Antea Tomića, Endrjua Gaudloka i Nanda De Koloa, koji su ostali na dva priznanja za najboljeg u okviru jednog kola.

Marjanović je u pobedi Zvezde nad Panatinikosom (69:68) ostvario 28 indeksnih poena do kojih je došao nakon 12 poena, 16 skokova i tri asisetncije. Isti indeksni učinak imao je i Smit, koji je u trijumfu Makabija u Berlinu protiv Albe (73:64) postigao 28 poena, od čega sedam "trojki" iz 10 pokušaja.

Bolji učinak od njih imali su samo Aleks Renfro iz Albe (32) i Fabijen Kozer iz Laborala (29), ali su njima priznanja izmakla zbog poraza njihovih timova.

Marjanović je sa prosekom od 26.20 indeksnih poena najkorisniji igrač i druge faze Evrolge, nakon što je zvanično bio MVP prve runde takmičenja, a iza njega su tadnem Nižnjeg Novgoroda Tejlor Ročesti - Artjom Parahuski sa prosecima od 21.70, odnosno 20.50 indeksnih poena, dok je četvrti na listi Nemanja Bjelica iz Fenerbahčea -20.10.

Bravo, Bobi!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC