• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Nije baš pristojno pretiti Partizanu

Autor mondo.rs

Strateg crno-belih "jako zadovoljan spremnošću ekipe", nada se da će polufinale ABA plej-ofa protiv Zvezde biti "košarkaški praznik"...

 Vujošević: Nije baš pristojno pretiti Partizanu Izvor: MN PRESS

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da će teren pokazati da li je kvalitetniju pripremu za polufinale imala Crvena zvezda Telekom, koja je tek pre nekoliko dana završila nastup u Top 16 fazi Evrolige, ili njegov tim, koji nije imao jakih mečeva od 22. marta i gostovanja Budućnosti.

Ono u šta je siguran jeste da je sistem na tri dobijene utakmice "pravedniji od Fajnal fora" i da će Partizan, bez obzira na broj svojih navijača u dvorani, uvek biti spreman da igra na pobedu.

Milosavljević: Videćemo koliko možemo


Kapiten Partizana, Dragan Milosavljević, svestan je da njega i saigrače očekuju teške utakmice.

"Ulog je sigurno jako veliki. Zvezda igra odlično cele sezone, ima ekipu popunjenu na svim pozicijama, dok smo se mi nešto kasnije kompletirali. Imali smo određenih problema, ali smo dostigli zavidan nivo igre i videćemo koliko možemo u ovom polufinalu".

"Očekujem da uslovi za igru budu regularni, a kada počne utakmica, najvažniji faktor su igrači. Ko bude imao raspoloženije igrače, taj će pobediti. Zvezda jeste blagi favorit, ali pretiti Partizanu i tvrditi da će Zvezda sledeće sezone sigurno igrati Evroligu nije baš pristojno. Možda je to deo neke strategije, ali ne radi se to ni manjim klubovima od Partizana. Daćemo sve od sebe, videćemo kakvi će biti efekti", u svom stilu, prkosno je izjavio Duško Vujošević.

On je naveo da su "derbi mečevi tradicija ovog grada, a tradicija je "lepota koja se čuva".

"Nadam se da ovde najavljujemo košarkaški praznik u Beogradu", rekao je trener crno-belih na zajedničkoj konferenciji u hotelu "Kraun plaza".

Vujošević je konstatovao da Partizan i Zvezda "ove, kao i prošle sezone nisu radili u istim okolnostima" i da je "svako došao do polufinala na svoj način".

"Zvezda je vezala puno pobeda u ABA ligi, osvojila Kup, plasirala se među 16 u Evroligi i to su rezultati za respekt. Mi smo imali veoma tešku sezonu. Ostali smo bez važnih igrača - Lovernja, Bogdanovića, Vestermana... Krenuli smo u sezonu uz BAT blokadu i finansijske probleme i sigurno uradili više nego što su neki očekivali. S obzirom na okolnosti, možda bi trebalo biti zadovoljan ovim što je urađeno, ali mi nismo. Uvek želimo maksimalno moguće".

On je zadovoljan opštim stanjem ekipe pred "mečeve sezone", uključujući "zdravstveni bilten".

"Ulazimo u polufinale sa željom da damo sve od sebe i da u tom pokušaju budemo savršeni. Ekipa je posle svih peripetija, odlazaka Šalića i Gagića tokom sezone, uspela da se konsoliduje. Ima svoju strukturu, podeljene uloge i zadatke. U odnosu na situaciju u kojoj 'plivamo', mogu da budem jako zadovoljan ponašanjem i spremnošću igrača".

Partizan će u prva dva meča, u utorak i sredu od 21 čas, biti gostujuća ekipa. Sigurno je da bi bar jedan "brejk" predstavljao odličnu osnovu za dalji tok polufinala...

Rezultati prvih 25 "večitih derbija" igranih u okviru ABA lige
Izvor: Ilustracija: MONDO - Mario Milojević

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC