• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Nije Dule bezveze vodio Bobija u CSKA

Autor mondo.rs

Trener Bajerna doputovao je u Srbiju sa ekipom i u intervjuu za "Sport network" govorio o svom timu, "večitima", najdominantijem evropskom centru, veri u Dejana Radonjića...

Prvenstvenu pauzu u Bundes ligi stručni štab i igrači Bajerna iskoristili su da posete Srbiju i da odigraju kontrolne mečeve protiv Mega Leksa.

Trener Bavaraca Svetislav Pešić drugi put u kratkom roku vratio se u Beograd, jer je i početkom aprila prisustvovao premijeri dokumentarnog filma o svojoj karijeri.

"Prvo je Dejan hteo da dođe kod nas u Minhen da igramo, jer su slobodni, a meni je uvek vrlo važno s kim igram te prijateljske utakmice. Kad igraš protiv veteranske ekipe, onda od toga nemaš previše koristi. Kad igraš protiv mladih i talentovanih igrača kakve Mega danas ima onda to donosi i energiju. Svi dobijemo u takvoj utakmici - oni malo više iskustva, mi neophodan intenzitet", rekao je popularni "Kari" u razgovoru za "Sport network".

Kako je Vasi Miciću? Nije mu lako

Svetislav Pešić vodi ove sezone brigu o jednom od najtalentovanijih srpskih plejmejkera, Vasiliju Miciću.

"Nije mu lako sa mnom. Nikome sa mnom nije lako, jer tražim mnogo. Znam ga od kada je imao 15 godina i znam da mu je košarka život. Jako je inteligentan i da nije bio dva meseca odsustan zbog povrede osećao bi se ugodnije i komfornije na terenu. Mora da bude strpljiv. Najvažnije mi je da je vredan i da razume šta se od njega traži", objašnjava trener Bajerna.

Naravno, neizbežna tema za razgovor bili su i predstojeći dueli "večitih".

Pešić kaže da je jako upućen u košarkaška zbivanja na ovim prostorima i da utakmice Crvene zvezde, kluba koji je dva puta vodio, redovno gleda na TV-u.

"Zvezda je odigrala fantastičnu sezonu, niko je nije savladao u Evroligi, iako jesu izgubili neke utakmice. Za vrlo kratko vreme uradili su puno i doživeli puno pozitivnih i negativnih stvari, ali to je sastavni deo novog koncepta Zvezde. To je dosta dobro. Naravno, gledam svaku utakmicu na televiziji, vidim da se i publika vratila i da ona veruje igračima".

Pred crveno-belima sada je zadatak koji trofejni stručnjak nije uspeo da ostvari iz dva pokušaja na njihovoj klupi - da pobede Partizan u plej-of seriji.

Prema Karijevom mišljenju, Zvezda ima lepu priliku i dobrog trenera da ostvari taj zadatak.

"Vidim da su i navijači počeli da veruju treneru Zvezde, a ne znam zašto mu pre toga nisu verovali. O Radonjiću imam veoma pozitivno mišljenje kao treneru i treba ga podržati i biti strpljiv. Zvezda je predstavila srpsku košarku veoma dobro i mislim da imaju šansu da u velikom stilu završe sezonu ako budu mirni i ako ne bude povreda", objasnio je trener Bajerna.

"Saša, Dejan i Milan - budućnost srpske košarke"

Poslednjem selektoru koji je vodio našu reprezentaciju do evropskog i svetskog zlata jako godi što vidi svoje nekadašnje izabranike na klupama.

"Budućnost srpske košarke leži u njima, u Dejanu Milojeviću i Milanu Guroviću. Imam utisak da budućnost leži u tome što su i oni uz Saleta Đorđevića odlučili da budu treneri. Još su na početku karijere. Samo je bitno da li su odlučili da budu treneri, jer trenerski posao zahteva ogromno ulaganje i veliko strpljenje. Da li oni to mogu? Sigurno da mogu. Vole košarku i treba ih podržati", kaže Kari.

Sa Bobanom Marjanovićem nije sarađivao u Zvezdi, ali ga jako dobro poznaje i biranim rečima govori o MVP sezoni centra crveno-belih.

"Za njim je fantastična sezona. Što mi kažemo - pre zore ne sviće, tako je i kod njega. Sve traži razvoj. Znali smo za njega i pet godina. Nije njega Vujošević bezveze zvao i odveo u CSKA, znalo se i tad za njegov potencijal, ali strpljenje je uvek važno. Mi u Srbiji imamo problem da smo nestrpljivi, da kad nekog nazovemo talentom onda očekujemo da to odmah pokaže, a ako to ne uradi - onda ga i uništimo. Svi se radujemo za Marjanovića, on je ove godine najbolji centar u Evropi i samo treba tako da nastavi".

Kako ocenjuje šanse crno-belih u predstojećim mečevima?

"Partizan se dosta pojačao. Imaju iskusne igrače. Prvi put od kad znam Partizan nema tu mladost, ali ima ogromno iskustvo. Oni su u problemima o kojima Dule priča svaki dan i ne bih sad ja to ponavljao, ali to su problemi koje oni rešavaju na svoj način. Imaju iskusnu ekipu velikih znalaca, Zvezdi neće biti lako, ali Zvezda je ove sezone dobila mnogo utakmica koje mogu da odluče u smislu neophodnog samopouzdanja i vere u sopstvene kvalitete. Naravno, Zvezda takođe ima iskusne igrače", rekao je Pešić.

Prva utakmica polufinalne serije ABA lige biće odigrana u utorak, od 21.00 čas, u hali Pionir. Domaćin je Crvena zvezda i najavljeno je da će u hali biti samo njeni navijači.

Rezultati prvih 25 "večitih derbija" igranih u okviru ABA lige
Izvor: Ilustracija: MONDO - Mario Milojević

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC