• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milutinov, verovatno, igra drugi meč

Autor mondo.rs

Mladom centru Partizana u sredu je profunkcionisalo povređeno oko i trebalo bi da bude u timu. Blažič se izvinio na kraju.

 Milutinov, verovatno, igra drugi meč Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Ekipa Partizana verovatno će u kompletnom sastavu istrčati na zagrevanje za drugu utakmicu polufinala plej-ofa ABA lige, protiv Crvene zvezde Telekom!

Nikola Milutinov prisilno je završio prvu utakmicu već u 16. minutu, kada mu se od udarca Jake Blažiča zatvorilo desno oko. Kako saznaje MONDO, njegovo stanje bilo je zabrinjavajuće sve do ranih popodnevnih časova dan kasnije.

Na sreću navijača Partizana, medikamenti su tada konačno urodili plodom.

Dvadesetogodišnji centar progledao je i na desno oko, a mada u klubu nije bilo moguće dobiti potvrdu, realno je da Milutinov od 21.00 bude na parketu, čak i ako u tom delu još nije 100 odsto spreman za igru.

Prema informacijama "Večernjih novosti", njemu je dijagnostikovana povreda rožnjače i lekari specijalisti mu NE PREPORUČUJU da igra.

Blažič je krajnje neoprezno udario Milutinova po licu nakon što mu je ovaj blokirao šut, a trener crno-belih Duško Vujošević na konferenciji za novinare zaključio da "verovatno nije slučajnost" to što su od tri povrede igrača Partizana na ovosezonskim derbijima, dve proistekle iz duela sa slovenačkim bekom.



Blažič je odgovorio da se sve dogodilo "u žaru borbe", da bi u sredu na društvenim mrežama i na raznim sajtovima bio dosta kritikovan, jer
se posle incidenta nije izvinio rivalu.

Međutim, na snimku agencije "Sport Network" (od 5:37 minuta) vidi se da je neposredno po završetku utakmice Blažič zajedno sa Lukom Mitrovićem prišao Milutinovu i kratko mu se obratio.

Šta je tačno rekao tom prilikom, znaju samo njih dvojica-trojica, ali
treba verovati da bek crveno-belih žali zbog povrede centra Partizana i da, čak i ako je u trenutku udarca izašao iz okvira sportskog ponašanja, sigurno nije nameravao da proizvede ovakve posledice.

Ako se pomirimo sa pretpostavkom da je igrač namerno povredio kolegu sa suprotne strane, otvaramo vrata eventualnoj odmazdi i raznim drugim vrstama neželjenog ponašanja, koliko u subotu, kada Zvezda bude gost u trećoj utakmici polufinala.

Naravno, i na samom Jaki Blažiču je da iz ovog slučaja izvuče pouke i maksimalno se potrudi da svojim bespoštednim načinom igre ne ugrozi bilo čije zdravlje. Bilo to pravedno ili ne, treći put mu stvarno niko neće poverovati.

"I na konferenciji sam rekao da je sve bilo u žaru borbe. Borio sam se za loptu, izgubio je i hteo sam da ispravim grešku. To je to", izjavio je za MONDO u utorak kasno uveče.

"Nisam takav igrač da bih nešto slično namerno uradio. Jednostavno, nadam se da će Nikola Milutinov da se oporavi, da će u sredu uveče biti u ekipi i da će pomoći Partizanu, da bismo svi bili kompletni i da bi serija bila dobra", dodao je Blažič.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC