• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Akropolis kup posljednji test za EP

Selektor Srbije ističe da će mečevi na Akroplis kupu biti od velikog značaja za tim, kao i da je zdravstveni bilten zadovoljavajući.

 Ivković: Akropolis kup posljednji test za EP Izvor: MONDO

Poslije osvajanja pripremnog turnira u Grčkoj, reprezentacija Srbije nastavlja provjeru mogućnosti i podizanje forme u Atini, učešćem na tradicionalnom Akropolis kupu. Na njemu će, uz "orlove" igrati i selekcije Litvanije, Rusije i domaćina Grčke.

"Utakmice na Akropolis kupu će nam, praktično, biti poslednji zvanični mečevi pred početak Evropskog prvenstva. Takmičarski rezultat na turniru sigurno neće biti u prvom planu, ali mi već treba da se polako približavamo formi, čiji vrhunac tempiramo za EP", izjavio je selektor Ivković.

On je naglasio da očekuje veoma težak duel protiv domaćina na startu turnira.

"Ono što već sada mora da bude na maksimalnom nivou je odnos prema igri i na tome uvijek insistiram. Prvi meč na turniru u ponedjeljak protiv Grčke biće težak iz više razloga. Prvo, to će biti treći susret ove dve ekipe u samo nekoliko dana, računajući i zatvorenu utakmicu koju smo odigrali prije početka turnira koji smo osvojili. Drugo, Grci će sigurno biti jako motivisani da nam se revanširaju, igraju pred domaćom publikom. Mi ćemo im se suprotstaviti kolektivnom igrom i maksimalnim zalaganjem".

Strateg Srbije rekao je da je zdravstveni bilten dobar i da očekuje da će za utakmicu sa Grcima za sastav konkurisati svih 14 igrača.

"Svi su u trenažnom procesu. Jedino je Nenad Krstić zbog lakšeg bola u leđima u petak u teretani neke vežbe radio smanjenim intenzitetom, ali očekujem da će biti spreman. Na utakmicama Akropolis kupa ćemo i dalje rotirati igrače, a odluku o 12 košarkaša koji su u sastavu uvek donosimo na sastanku pred utakmicu", rekao je Dušan Ivković.

Ivković nije propustio priliku da se osvrne i na dosadašnji tok priprema.

"Imali smo jako dobre uslove i u Njemačkoj, a naročito ovdje u Atini, gdje je sve na vrhunskom nivou, od smještaja, preko organizacije turnira, do gostoprimstva. U Njemačkoj je program bio nešto naporniji, jer smo između Berlina i gradova u kojima smo igrali utakmice putovali po dva-tri sata autobusom. U Atini radimo dobro, uz učešće na trenutno najjačem turniru u Evropi, što nam je veoma važno".

Srbija će u drugom kolu Akropolis kupa u utorak odmjeriti snage sa Litvanijom (18 sati), a u srijedu će odigrati meč protiv zvaničnog prvaka Starog kontinenta, reprezentacije Rusije (17,45 časova).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC