• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kovač prelazi granicu

Mirko Kovač (26) poslije tri sezone više nije košarkaš Crvene zvezde. Trenirajući u Beogradu, sprema se za odlazak u inostranstvo.

 Kovač prelazi granicu Izvor: MONDO

"Vrijeme je da krenem preko granice. Ljudi ne znaju, ali u profesionalnoj karijeri koja je počela 2000. godine, nikada nisam igrao za klub izvan Beograda. Imao sam nedavno ponudu grčke Trikale, ali se nisu sve kockice složile. I dalje čekam najbolju opciju", rekao je Kovač za Zvezdin zvanični sajt.

Koliko je značio za atmosferu u svlačionici, govori podatak da je u odsustvu Tadije Dragićevića bio kapiten crveno-bijelih.

Na terenu je, ipak, ostao pomalo nedorečen.

"Povrede su me mučile tokom svih godina provedenih u Zvezdi i zbog toga mi je pomalo žao, jer osjećam da sam mogao da dam mnogo više. Najvažnije mi je da sam sada spreman i konačno potpuno zdrav. Ne brinem što još nisam potpisao ugovor, ima vremena do početka sezone".

Nekada najbolji strijelac srpske lige, dok je nosio dres OKK Beograda, počeo je u Partizanu, gdje ga je Darko Ruso gurnuo u prvi tim zajedno sa Nenadom Krstićem i Aleksandrom Gajićem.

Sudbina je htjela da posljednji klub za koji je igrao u Srbiji bude "vječiti rival".

Kovač je jedan od šest igrača koji su ovog ljeta napustili Mali Kalemegdan, uz Marinovića, Robertsa, Ovensa, Markovića i Šepu. Otišao je i trener Svetislav Pešić, što znači da će Zvezda imati bitno izmijenjen tim.

"Neću reći ništa novo kada kažem da je šteta što Pešić neće više biti trener. Rad sa takvim stručnjakom mnogo je značio svakom igraču, učili smo od jednog od najboljih. Nadam se da će Zvezda sa novim trenerom biti još bolja u sezoni koja dolazi", zaključio je Kovač.

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC