• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda: Pričam sa igračima o kontroli

Selektor srpskih košarkaša Dušan Ivković imao je razloga za zadovoljstvo poslije pobjede nad Litvanijom u drugom kolu Akropolis kupa u Atini.

 Duda: Pričam sa igračima o kontroli  Izvor: MONDO

Bilo je 78:70 za "orlove", ali do te pobjede nije se došlo u mirnom finišu utakmice.

Na mnogo pozitivnih stvari u igri Srbije, poslije startnog poraza od domaćina Grčke na turniru (65:66), nadovezalo se nekoliko brzopletosti u napadu. Upravo to je boljka koju selektor želi da ispravi, dok mladi tim igra egal utakmice ili pobijeđuje rivale sa iskusnijim i "zvučnijim" imenima pred start Evrobasketa u Poljskoj (7. septembar).

"Puno sam razgovarao sa igračima o kontroli naše igre. Jer, često u napadu ulazimo u negativne četvrtine. Kada nam popusti odbrana, to se odražava na rezultat. Danas to nije bio slučaj. Imali smo kontinuitet u igri. Dobili smo tri četvrtine, samo jednu izgubili", rekao je Ivković poslije četvrte pobjede u šest pripremnih mečeva ovog ljeta.


"Orlovi" su u odbrani snažno udarili na litvanske bekove, nisu im ostavljali prostor za šut za tri poena i natjerali ih da meč završe sa dvije trojke iz 26 pokušaja. Sspoljni igrači bili su dominantni u duelu sa protivničkom linijom bekova i pored toga što Duda u drugom poluvremenu nije mogao da računa na startnog pleja Miloša Teodosića.

"Imali smo problema poslije prvog poluvremena, jer se Miloš Teodosić požalio na bolove u preponama, zbog čega u drugom dijelu nije ni ulazio u igru. To su vrlo dobrom igrom nadoknadili Marković i Popović. Ova pobjeda treba da nam bude stimulans za dalji rad", pohvalio je ostale Ivković, koji je svjestan da je agresija na šutersku liniju dovela do viška prostora pod košem.

"Sa Kleizom i Macijaulisom na paoziciji tri, Litvanci imaju jednu od najjačih prednjih skakačkih linija. Mi smo se opredijelili za agresivnu odbranu, čime smo ih natjerali na čak 23 greške. Imali smo problema u kontroli njihovog skoka, pa su Litvanci imali čak 17 uhvaćenih lopti više", bacio je oko na statistiku Ivković.

I duel sa Litvancima, kao onaj sa Grcima u ponedeljak, potvrdio je da se ekipe ne štede pred početak EP. Tako bi trebalo da bude i u srijedu, u 17.45, kada Srbija bude počela posljednji meč na Akropolis kupu, protiv šampiona kontinenta, Rusije.

"Ovakve utakmice će nam sigurno mnogo koristiti, jer se sve igraju u izuzetno visokom ritmu. Nijedan tim ne taktizira i ne kalkuliše puno, svi daju sve od sebe kao što će biti i na Evropskom prvenstvu", ocijenio je Ivković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC