• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKROPOLIS: Lekcija Rusima, opuštanje na kraju

Dvije pobjede i jedan minimalan poraz - bilans je reprezentacije Srbije na Kupu Akropolis u Atini.

 AKROPOLIS: Lekcija Rusima, opuštanje na kraju  Izvor: MONDO

"Orlovi" su u srijedu deklasirali Rusiju, iako se takav zaključak ne može izvući iz konačnog rezultata - 70:59 (13:13, 19:15, 17:4, 21:27).

Srbija je ubacila čak 63 odsto šuteva za dva poena, igrala vrhunsku odbranu tokom većeg dijela utakmice, pa nije naškodio ni loš učinak van linije od 6,25 metara (1/10).

Kapiten Nenad Krstić bio je daleko najefikasniji pojedinac sa 24 poena, zanimljivo je da niko osim njega nije stigao do dvocifrenog učinka.

Selektor Dušan Ivković na ovoj utakmici je odmarao Teodosića i Raduljicu, puno je kombinovao, ali najbolji utisak ostavila je petorka Marković, Paunić, Tripković, Veličković, Perović, koja je početkom treće četvrtine "demolirala" Ruse.

Rusija je serijom od 7:0 stigla do najvećeg vođstva - 13:20 u 12. minutu. Protivnik se držao još koji minut, a onda su "orlovi" zaigrali mnogo čvršće u odbrani i serijom od 11:0 počeli da prave nedostižnu razliku.

Kada se spoje sve serije i serijice, Srbija je od sredine druge do sredine posljednje četvrtine postigla 44, a primila samo deset poena!

Kod rezultata 65:36 došlo je do opuštanja i pada u igri, djelimično zbog ulaska nekoliko "hladnih" igrača sa klupe.

Rusi su konačno pogodili nekoliko šuteva za tri poena i serijom od 23:5 za posljednja četiri minuta izbjegli katastrofu.

Izabranicima Dušana Ivkovića to je bila posljednja zvanična provera uoči Evropskog prvenstva, koje u Poljskoj počinje 7. septembra. Postoji mogućnost da odigraju još jedan ili dva meča "zatvorenog" tipa po povratku u Beograd.

SRBIJA: Popović 8, Tepić 2, Erceg 2, Kecman 2, Marković 5, Tripković 4, Bjelica 1, Krstić 24 (šut za dva 6/9, penali 12/14), Perović 8 (8sk), Veličković 9 (5sk), Paunić 5, Mačvan.

RUSIJA: Voroncevič 5 (5sk), Kurbanov, Bikov 5, Fridžon 10, Mekarti 1, Sokolov, Šved, Vjalcev 4, Monija 8 (7sk), Ponkrašov 3, Kaun 8, Mozgov 15.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC