• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Osjetili smo ritam Evrobasketa

Reprezentacija Srbije vratiće se iz Atine u Beograd u četvrtak uveče, sigurno sa dosta optimizma.

 Petrović: Osjetili smo ritam Evrobasketa  Izvor: MONDO

"Orlovi" su tokom dvije nedelje boravka van zemlje odigrali osam pripremnih utakmica, od toga sedam zvaničnih. Zabilježili su pet pobjeda i dva poraza, pošto rezultat "zatvorene" utakmice sa Grčkom nije saopšten.

Na Akropolis kupu savladali su Rusiju (70:59) i Litvaniju (78:70), a izgubili od Grčke (65:66), iz čega se da naslutiti da će Srbija na Evrobasketu konkurisati za visok plasman.

"Ovo je bila izvanredna i uspješna provjera za Evropski šampionat, jer smo odigrali tri jake utakmice u tri dana i osjetili ritam takmičenja kakav će biti u Poljskoj", rekao je poslije pobjede nad Rusima Aco Petrović, prvi asistent selektora Ivkovića.

U prvoj fazi Evrobasketa, od 7. do 9. septembra, čekaju ih utakmice sa Španijom, Slovenijom i Velikom Britanijom. Dalje idu tri tima, otpašće samo poslednjeplasirani.

Rusima je u Atini nedostajao povruheđeni Viktor Hrijapa, kao i Andrej Kirilenko, koji je odavno otpao iz konkurencije za nastup na EP. Ali ni Dušan Ivković nema na raspolaganju sve igrače na koje je u startu računao.

U takvoj situaciji su "orlovi" održali čas košarke ekipi koja će u Poljskoj braniti titulu osvojenu 2007. godine u Madridu.

"Utakmica je bila tvrda na početku, a mi smo u drugoj četvrtini, dobrom timskom odbranom, uveli meč u željeni tok. U trećoj i početkom četvrte dionice smo dozvolili Rusima da za 15 minuta postignu samo šest poena", podsjetio je Petrović.

Na kraju je došlo do drastičnog pada, pa je protivnik za samo četiri minuta smanjio razliku sa 29 na konačnih "minus 11".

"Našim igračima je malo pala koncentarcija, a Rusi su, braneći svoj igrački ponos, serijom poena ublažili poraz. Sigurno je da su momci umorni poslije svih utakmica koje smo odigrali u posljednje vrijeme".

Zato će im dobro doći dan odmora, a onda im do polaska na EP predstoji sedmodnevni rad u Beogradu, eventualno uz trening meč sa nekim od domaćih klubova.

Dušan Ivković trebalo bi da se zahvali dvojici košarkaša sa postojećeg spiska.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC