• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Pobjede nas tjeraju da bolje radimo

To što su najbolji košarkaši Srbije odigrali sedam utakmica u 12 dana, nije slučajno.

 Ivković: Pobjede nas tjeraju da bolje radimo Izvor: MONDO

Tempo sličan onom, kojim će biti igrani mečevi na Evrobasketu od 7. do 20. septembra, tražio je selektor Dušan Ivković.

Duda tvrdi da je ekipa, sa pet pobjeda i dva poraza, upravo postigla ono što je zamišljeno.

"Planski smo odigrali čak sedam utakmica u 12 dana, jer je to slično ritmu igranja koji nas očekuje na Evropskom šampionatu u Poljskoj. Analiza učinka tima i napretka u igri biće obavljena u ova dva dana i tom analizom ćemo započeti sljedeću, završnu fazu priprema, koju ćemo obaviti od 29. avgusta do 5. septembra u Beogradu", izjavio je selektor poslije učešća "orlova" na Akropolis kupu u Atini.

U tri dana, Srbija je doživjela tijesan poraz od Grčke (65:66), potom glatko pobijedila Litvaniju (78:70) i preslišala šampiona Evrope, Rusiju (70:59, bilo je i 29 razlike).

Reprezentacija će se u Beograd vratiti u četvrtak uveče, oko 21.30. Iako je meč sa Rusijom bio poslednji pre starta Evrobasketa i duela sa prvim favoritom, Španijom, Ivković ne isključuje mogućnost da pre puta u Poljsku bude odigran još neki meč zatvorenog tipa.

Na tome neće biti insistirano, jer kako Ivković kaže, stručni štab ima potpuno jasan put kojim se ide ka dizanju forme.

"Ono što je dobro, to je činjenica da je poslije serije utakmica i igračimai stručnom štabu potpuno jasno kojim putem treba ići do dostizanja vrhunske forme i željene igre. To je odnos maksimalnog zalaganja i kolektivna igra u odbrani i napadu. Sigurno je da imamo još dosta prostora da dodatno podignemo kvalitet i to je ono na čemu ćemo raditi u završnoj fazi priprema u Beogradu", poručuje selektor, koji će uskoro morati da skrati spisak košarkaša za još dva imena.

To mu svakako neće biti lako...

Od prve utakmice protiv Njemačke i ubjedljivog poraza, Srbija nije odigrala lošu utakmicu. Dobila je pet od narednih šest duela, a jedini koji nije - protiv Grčke u prvom kolu Akropolis kupa, izgubila je minimalno i imala šut za pobjedu.

"Orlovi" su pobijedili Njemačku, Grčku, Letoniju, Litvaniju i Rusiju.

"Iako to nije najvažnije kada je pripremni period u pitanju, dobro je da smo od prve utakmice, koju smo odigrali loše i ubjedljivo izgubili od Njemačke, u roku od 24 sata odreagovali, popravili mnogo toga i revanširali se protivniku".

"Poslije su došle utakmice u Grčkoj, u kojima smo u duelima sa jakim ekipama, imali samo jedan minimalni poraz. Još jednom naglašavam da rezultati u pripremnoj fazi nisu naročito bitni, ali mi smo i rezultatski imali zadovoljavajući učinak. To je nešto što daje pozitivne efekte na psihološkom planu, ekipi daje dodatnu stabilnost i predstavlja podstrijek za dalji rad", kaže selektor vjerovatno ubjedljivo najmlađe selekcije na EP u Poljskoj, gdje će se "orlovi" osim sa Španijom sastati još sa Slovenijom i Velikom Britanijom.

(MONDO, foto: kss.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC