• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

1-1 svi!

Autor mondo.rs

Od protekle noći, sve četiri serije NBA plej-ofa su izjednačene.

Klivlend Kavalirsi i Hjuston Rokitsi uzvratili su udarac!

Kavsi su u drugom meču serije pobedili Čikago 106:91, a "rakete" su savladale Kliperse, opet lišene pomoći Krisa Pola, 115:109.

Lebron Džejms nije dozvolio još jedan poraz pred svojim navijačima. U Klivlend se vratio po titulu i to je jasno poručio ubacivši 33 poena u pobedi za 1-1 u seriji. Imao je veliku pomoć u Kajriju Irvingu, koji je postigao 21.

Bez povređenog Kevina Lava i Džej-Ar Smita, koji je presedeo drugi od dva meča suspenzije, "The King" potpuno je preuzeo odgovornost i velikom broju poena dodao osam asistencija i pet skokova.

"Bio sam agresivniji nego inače, ali bio sam zadovoljan na terenu. Srećan sam što sam sa nekoliko svojih akcija pomogao ekipi", rekao je Lebron posle meča.

Kako je izgledao na terenu, opisuju i reči Kajrija Irvinga:

"Nije bilo nijednog poseda u kojem Lebron nije bio dominantan. Kada igra sa takvim stavom, on je najveći igrač današnjice", izjavio je plejmejker.



U poraženoj ekipi, istakli su se Džimi Batler sa 18 poena i Derik Rouz sa 14 i 10 asistencija. Serija se sada seli u Čikago, gde će treći meč biti odigran u petak.

Protekle večeri heroj nije bio samo Lebron Džejms. Svetla je ka sebi ponovo usmerio i Džejms Harden, prva violina Hjustona.

Bradati superstar presedeo je veći deo treće četvrtine utakmice protiv Klipersa, zbog četiri lične greške. Do tih trenutaka, postigao je 16 poena. Do kraja utakmice - još 16.

Ogromnim doprinosom jednog od nekoliko najboljih napadača lige, Hjuston je uzvratio udarac ekipi iz "El-Eja" i skratio seriju na "tri dobijene".

"Dozvolili smo sebi da nam prva utakmica iskliune iz ruku. Nismo hteli još jednom da doživimo taj osećaj. I sledeća dva meča biće jako naporna", rekao je Harden, kome je Dvajt Harden sa 24 poena i 16 skokova dao ogroman podsticaj da odigra odličan meč.


Zanimljivo je da su igrači Hjustona čak 64 puta stajali na liniju penala. Iskoristili su 42 slobodna bacanja.

Sa druge strane, u odsustvu Krisa Pola, sva pažnja igrača oba tima kada Klipersi napadaju bila je usmerena isključivo na Blejka Grifina, koji je završio meč sa 34 poena, od kojih samo osam u drugom delu meča.

"Ispali smo iz ritma u napadu i u tome je bila razlika u odnosu na prethodnu utakmicu. 'Zaglavili' smo se previše insistirajući na dodavanjima ka Blejku Grifinu. Zaboravili smo na igrače koji su na drugom delu terena. To nam je naškodilo", izjavio je posle utakmice trener momaka iz "El-Eja" Dok Rivers.

Da li će Kris Pol biti spreman za treći meč?

"Njegov oporavak dobro napreduje, ali nisam siguran, jer se još ne kreće dobro", objasnio je Rivers.

Sledeća utakmica biće odigrana u petak u Los Anđelesu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC