• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj jedne ere: "Sports guy" napušta ESPN

Autor mondo.rs

Bil Simons, jedan od najuticajnijih sportskih novinara u SAD, nezvanično je tražio godišnju platu od šest miliona dolara.

Bil Simons, bloger, novinar i pisac na čijim tekstovima su "odrasle" čitave generacije fanova NBA lige širom sveta, pa i u Srbiji, posle 14 godina odlazi iz medijske kuće ESPN, pošto sa njenim čelnicima nije pronašao zajednički jezik oko novog ugovora.

Simons, inače veliki navijač Boston Seltiksa i drugih profesionalnih timova iz tog grada, krajem prošlog veka se pročuo radom na sajtu "Boston Sports Guy", da bi 2001. prešao na ESPN.

Tamo je od kolumniste svaštara postao jedan od najuticajnijih sportskih novinara i internet/TV ličnosti, stvorivši od sebe takav brend, da je, prema nezvaničnim informacijama, za produžetak saradnje tražio godišnju platu od šest miliona dolara!

(Iz ovdašnje perspektive, zvuči kao "naučna fantastika"... Ako mu ESPN nije dao taj novac, neko drugi možda hoće. Ako ne šest miliona, onda pet, ili četiri - svejedno.)

Osim što je domaćin vrlo slušanog podkasta i osnivač podsajta ESPN pod nazivom "Grantland", Simons radi i kao NBA analitičar, a naša sportska javnost najbolje će ga prepoznati kao idejnog tvorca serijala dokumentarnih filmova "30 for 30", u sklopu kojeg je snimljena i priča o Vladi Divcu i Draženu Petroviću "Jednom braća" ("Once brothers").

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC