• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: "Večiti" kažnjeni sa 13.000 evra

Autor mondo.rs

Partizanu i Crvenoj zvezdi konačno izrečene kazne za propuste u mečevima polufinala plej-ofa ABA lige

Direktor ABA lige Josip Bilić konačno je doneo odluku o kaznama za Crvenu zvezdi i Partizan tokom polufinalne serije plej-ofa.

Zbog propusta i grešaka u četiri meča Crvena zvezda kažnjena je sa ukupno 4.400 evra, dok je Partizanu izrečena gotovo duplo veća novčana kazna - 8.500 evra.

U obrazloženju je taksativno obrazložena sankcija za svaku utakmicu polufinalne plej-of serije.

Zvezda lakša za 1.200 evra u finalu

Crvena zvezda kažnjena je i zbog propusta u finalnoj seriji ABA lige protiv Cedevite sa ukupno 1.200 evra. Zbog ubacivanja čvrstih predmeta sa tribina na parket na prvom meču finalne serije crveno-beli moraju da plate 1.000 evra, dok još 200 evra iznosi kazna za tehničku grešku koju je zaradio trener Dejan Radonjić na trećem susreti finalne serije.

Prema propizicijama takmičenja u prvom meču Zvezda je kao domaćin kažnjena sa 1.100 evra (1.000 evra zbog ubacivanja čvrstih predmeta sa tribina i 100 evra zbog tehničke greške Markusa Vilijams).

U drugom meču crveno-beli su kažnjeni sa 3.000 evra (1.000 evra zbog ubacivanja čvrstih predmeta sa tribina i 2.000 evra zbog toga nesportskog ponašanja direktora kluba Davora Ristovića, koji je vređao sudiju po završetku utakmice. Partizan je na tom meču kažnjen sa 100 evra zbog tehnićke greške Milana Mačvana.

Na trećoj utakmici Partizan je zaradio novčanu kaznu od 7.400 evra (6.000 evra zbog izjava trenera, Duška Vujoševića u medijima o suđenju, kojim je nanesena šteta sponzorima i imidžu lige, 1.000 evra zbog ubacivanja čvrstih predmeta sa tribina, 300 evra zbog dve tehničke greške Aleksandra Pavlovića i 100 evra zbog tehničke greške Džoša Akojona). Crvena zvezda na tom meču kažnjena je sa 200 evra zbog tehničkih grešaka Nikole Kalinića i Jake Blažića.

Budućnost i Cedevita - 1.500

Propusta je bilo i na drugom meču polufinala plej-ofa ABA lige između Cedevite i Budućnosti. Podgoričani su ukupno kažnjeni sa 1.100 evra, dok je Cedeviti naloženo da plati 400 evra.

Konačno na četvrtom meču serije Partizan je zaradio kaznu od 1.000 evra opet zbog nesportskog ponašanja gledalaca koji su ubacivali čvrste predmete na teren, dok je Zvezda kažnjena sa 100 evra zbog tehničke greške koju je dobio Nikola Kalinić.

Crvena zvezda dobila je polufinalnu seriju rezultatom 3:1 i prošla u finale u kojem je savladala Cedevitu i osvojila prvi put trofej ABA lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC